ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε η νέα Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλύμνου

news room 4 λεπτά ανάγνωση
δημοσίευμα

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν σήμερα Πέμπτη 16 Απρι­λίου 2015, στις 12.00 το μεση­μέρι, τα εγκαί­νια της νέας Νοσο­κο­μεια­κής Υπη­ρε­σίας Αιμο­δο­σίας του Γενικού Νοσο­κο­μείου Καλύ­μνου «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» , παρου­σία των τοπικών Αρχών, του ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού και αρκετών αιμο­δο­τών. Ένα αίτημα πολλών ετών και συνεχών προ­σπα­θειών τελικά επι­τεύ­χθηκε.

Πριν το κόψιμο της κορ­δέ­λας ,προη­γή­θηκε αγια­σμός από τον Μητρο­πο­λίτη Καλύ­μνου κ.κ Παϊσίου ο οποίος έδωσε και τις ευχές του για την απρό­σκο­πτη λει­τουρ­γία της νέας μονάδας.

Μετά τον αγιασμό τον λόγο πήρε ο Διοι­κη­τής του Νοσο­κο­μείου Ιωάννης Σορο­κά­κης ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε ότι:

Εκφρά­ζει τη ικα­νο­ποί­ηση του που σε μια τόσο δύσκολη οικο­νο­μική και κοι­νω­νική συγκυ­ρία το Νοσο­κο­μείο Καλύ­μνου είναι στην ευχά­ρι­στη θέση να θέσει σε λει­τουρ­γία την Μονάδα Αιμο­δο­σίας. Η τελετή για την επίσημη έναρξη της λει­τουρ­γίας της Νοσο­κο­μεια­κής Μονάδας αιμο­δο­σίας θεμε­λιώ­νει τις προ­σπά­θειες πολλών ετών για την επί­τευξη του σκοπού. Το Νοσο­κο­μείο Καλύ­μνου έχει μια μακρά ιστορία γνωστή ευρύ­τερα στα Δωδε­κά­νησα, μία παρά­δοση επι­στη­μο­νική ,μία παρά­δοση νοση­λευ­τική και σήμερα ενι­σχύ­ε­ται με ένα νέο τμήμα, αρωγό σε ότι πιο πολύ­τιμο υπάρχει που είναι η υγεία των νησιω­τών .

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι, ο υλι­κο­τε­χνι­κός εξο­πλι­σμός υπήρχε εδώ και χρόνια αλλά η Αιμο­δο­σία δεν λει­τουρ­γούσε λόγω έλλει­ψης οργά­νω­σης και αδειο­δό­τη­σης από το ΕΚΕΑ και το Υπουρ­γείο Υγείας και η οποία εξα­σφα­λί­στηκε τους τελευ­ταί­ους 3 μήνες, μετά από μεγάλη προ­σπά­θεια του Νοσο­κο­μείου μας, του Επι­στη­μο­νι­κού Διευ­θυ­ντή τους ΕΚΕΑ, του καθη­γητή Δ.Κρε­μα­στι­νού και του Συλ­λό­γου Εθε­λο­ντών Αιμο­δο­τών.

Όπως χαρα­κτη­ρι­στικά είπε ο κ. Σορο­κά­κης , η Νοσο­κο­μειακή Μονάδα Αιμο­δο­σίας έρχεται να συμπλη­ρώ­σει ένα μεγάλο κενό στον τομέα υγείας στην Κάλυμνο και τα νησιά της Βορείου Δωδε­κα­νή­σου. Μέσα από αυτήν θα μπορεί να βρεί αίμα γρήγορα ανέξοδα και με ασφά­λεια ο πολίτης που το χρειά­ζε­ται στην Κάλυμνο και σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα δημιουρ­γούμε μια γέφυρα σωτη­ρίας. Δεν χρειά­ζε­ται ο πολίτης να ταξι­δέ­ψει σε Κω, Ρόδο, Αθήνα ή να περι­μέ­νει να έρθει κλι­μά­κιο από Αθήνα δύο φορές το χρόνο για να δώσει αίμα.

Κλεί­νο­ντας ο Διοι­κη­τής του Νοσο­κο­μείου την ομιλία του, ευχα­ρί­στησε όλες τις προη­γού­με­νες Διοι­κή­σεις και όσους συνε­τέ­λε­σαν στην ολο­κλή­ρωση αυτής της προ­σπά­θειας .

Ιδιαί­τε­ρες ευχα­ρι­στίες εξέ­φρασε :

1.Για το Σύλλογο Εθε­λο­ντών Αιμο­δο­τών Καλύ­μνου, το ΔΣ και την Πρόεδρο Ελένη Βάλλα Σταυ­ρο­πού­λου

2. Την αιμο­δο­σία της Κω

3. Τον Χαλίκο Ιωάννη και τον Διευ­θυ­ντή των επι­χει­ρή­σεων στην Κάλυμνο Σαρούκο Σάκη που όπως τόνισε είναι πάντα στο πλευρό του Νοσο­κο­μείου και χάρη στην ευγε­νική χορηγία του, έγινε η προ­μή­θεια όλων των απα­ραί­τη­των υγειο­νο­μι­κών υλικών και ανα­λω­σί­μων για την λει­τουρ­γία της Αιμο­δο­σίας.

Η πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Αιμο­δο­τών Καλύ­μνου Ελένη Βάλλα Σταυ­ρο­πού­λου στην ομιλία της, μεταξύ άλλων είπε:

Σήμερα όλοι οι παρευ­ρι­σκό­με­νοι έχουμε τη χαρά να συνε­ορ­τά­ζουμε την λει­τουρ­γία του Σταθμού Αιμο­δο­σίας στο Νοσο­κο­μείο μας. Επι­τέ­λους το όραμα των Εθε­λο­ντών Αιμο­δο­τών έγινε πραγ­μα­τι­κό­τητα, χάριν της επι­μο­νής της Διοί­κη­σης του Συλ­λό­γου μας χάριν της προ­σφο­ράς των Εθε­λο­ντών Αιμο­δο­τών και χάριν της σημε­ρι­νής Διοί­κη­σης του Νοσο­κο­μείου μας. Μία επίπονη και επίμονη προ­σπά­θεια 15 χρόνων έφτασε στη δικής της κορυφή που είναι η ίδρυση και λει­τουρ­γία του Σταθμού Αιμο­δο­σίας στο Νοσο­κο­μείου μας.

αιμο­δο­σάι πέντε

Όπως χαρα­κτη­ρι­στικά είπε η Πρό­ε­δρος των Εθε­λο­ντών Αιμο­δο­τών σε άλλο σημείο της ομιλίας της :

Εμείς οι Εθε­λο­ντές Αιμο­δό­τες κατα­θέ­σαμε την ψυχή μας και κατα­φέ­ραμε μέχρι και σήμερα «το αγαθό ΑΙΜΑ» να προ­σφέ­ρε­ται ως «Δώρο Θεού»,το χρέος των Εθε­λο­ντών Αιμο­δο­τών να γίνει δικαί­ωμα όλων ανε­ξαι­ρέ­τως των συμπα­τριω­τών μας ,όπου δει και χάριν της ύπαρξης και εύρυθ­μης λει­τουρ­γίας του Συλ­λό­γου μας να λει­τουρ­γεί το Χει­ρουρ­γικό του Νοσο­κο­μείου μας και να καλύ­πτο­νται οι ανάγκες σε αίμα όλων των νοση­λευο­μέ­νων.

Σήμερα ομο­λο­γούμε είμαστε ακόμη πιο ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι.

Αγγί­ξαμε και τον απώτερο στόχο μας που είναι η λει­τουρ­γία του Σταθμού Αιμο­δο­σίας.

Στη συνέχει η κα Βάλλα Σταυ­ρο­πού­λου έκανε μία ιστο­ρική ανα­δρομή στις προ­σπά­θειες που κατα­βλή­θη­καν όλα αυτά τα χρόνια από το 2000 που επα­να­λει­τούρ­γησε ο Σύλ­λο­γος μέχρι σήμερα.

Κλεί­νο­ντας την ομιλία της έκανε μία αναφορά στην σπου­δαιό­τητα του Εθε­λο­ντι­σμού και στον Εθε­λο­ντή αιμο­δότη και ευχα­ρί­στησε ονο­μα­στικά τόσο τους συνερ­γά­τες της στο ΔΣ ,τους εθε­λο­ντές αιμο­δό­τες και όλους όσους στη­ρί­ζουν όλα αυτά τα χρόνια το Σύλλογο.

Σύντο­μους χαι­ρε­τι­σμούς απηύ­θυ­ναν ο Δήμαρ­χος Ιωάννης Γαλου­ζής ο ανα­πλη­ρω­τής Διοι­κητή ιατρός Δ. Παρα­σκευό­που­λος, ο τέως Δήμαρ­χος Δ.Δια­κο­μι­χά­λης, ο περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Μιχαήλ Μπούκης, ο εκπρό­σω­πος του ΠΕΔΥ στην Κάλυμνο ιατρός Νικό­λαος Γαβαλάς, και εκπρό­σω­πος του ιατρι­κού συλ­λό­γου.

Ακο­λού­θησε το κόψιμο της κορ­δέ­λας από το Διοι­κητή του Νοσο­κο­μείο ,τον Μητρο­πο­λίτη ,το Δήμαρχο και την Πρόεδρο των αιμο­δο­τών, ενώ στη συνέ­χεια παρα­τέ­θηκε μπουφές σε όλους του παρι­στά­με­νους, μία προ­σφορά του Συλ­λό­γου Αιμο­δο­τών Καλύ­μνου.

kalymnos-news.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.