ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ινδοί επιλέγουν Ελλάδα για τις διακοπές τους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρίστες Ινδοί

Έντο­νο εν­δια­φέ­ρον για δια­κο­πές στην Ελ­λά­δα πα­ρα­τη­ρεί­ται φέτος στην του­ρι­στι­κή αγορά της Ιν­δί­ας, σύμ­φω­να με τους τουρ οπε­ρέι­τορ που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στην ιν­δι­κή αγορά, οι οποί­οι κα­τα­γρά­φουν αυ­ξη­μέ­νη ζή­τη­ση για Ευ­ρώ­πη εξαι­τί­ας της τρέ­χου­σας ισο­τι­μί­ας ευρώ-ρου­πί­ου που κα­θι­στά τα τα­ξί­δια των Ινδών στη γη­ραιά ήπει­ρο φθη­νό­τε­ρα.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, το τμήμα Ιν­δί­ας του τουρ οπε­ρέι­τορ Cox & Kings κα­τα­γρά­φει με­γά­λη ζή­τη­ση για τους ελ­λη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς. Όπως δή­λω­σε ο επι­κε­φα­λής δη­μο­σί­ων σχέ­σε­ων της εται­ρί­ας, Karan Anand στην ιν­δι­κή εφη­με­ρί­δα Business Standard, οι κρα­τή­σεις για Ευ­ρώ­πη είναι αυ­ξη­μέ­νες σε σχέση με πέ­ρυ­σι και οι ινδοί του­ρί­στες φαί­νε­ται πως εκ­με­ταλ­λεύ­ο­νται την πτώση του ευρώ ανα­ζη­τώ­ντας κα­θιε­ρω­μέ­νους αλλά και νέους ευ­ρω­παϊ­κούς προ­ο­ρι­σμούς. Με­γά­λη ζή­τη­ση, είπε, πα­ρα­τη­ρεί­ται για την Ελ­λά­δα, τη Σκαν­δι­να­βία και την Τσε­χία.

Μετά την πτώση του ευρώ, τα πα­κε­τά για Ευ­ρώ­πη εκτι­μά­ται ότι στοι­χί­ζουν στους Ιν­δούς 10% λι­γό­τε­ρο σε σχέση με πέ­ρυ­σι, ενώ η αύ­ξη­ση που ήδη πα­ρα­τη­ρεί­ται στην ιν­δι­κή αγορά για κρα­τή­σεις τα­ξι­δί­ων στην Ευ­ρώ­πη δια­μορ­φώ­νε­ται στο +20%.

Εν­δει­κτι­κά, πέ­ρυ­σι το κα­λο­καί­ρι ένα ευρώ ισο­δυ­να­μού­σε με 82 ή 83 ρού­πια Ιν­δί­ας ενώ σή­με­ρα αντι­στοι­χεί σε λι­γό­τε­ρο από 67 ρού­πια.Όσοι επέ­λε­ξαν να τα­ξι­δέ­ψουν φέτος στην Ευ­ρώ­πη έχουν ξε­κά­θα­ρο πλε­ο­νέ­κτη­μα, επι­ση­μαί­νει ο επι­κε­φα­λής πω­λή­σε­ων της Kuoni Ιν­δί­ας, Daniel D’souza, εξη­γώ­ντας ότι ένα 15ήμερο τα­ξί­δι στην Ευ­ρώ­πη σή­με­ρα είναι φθη­νό­τε­ρο κατά 12.000 έως 15.000 ρού­πια.

tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.