ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλαγή στο καθεστώς μετεγγραφών από εφέτος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φοιτητές

Αλλαγή στο καθε­στώς μετεγ­γρα­φών από φέτος, προ­α­ναγ­γέλ­λει ο υπουρ­γός Παι­δείας, Αρι­στεί­δης Μπαλτάς.

Οι μετεγ­γρα­φές θα γίνο­νται μόνο με κοι­νω­νικά κρι­τή­ρια δηλώνει σε συνέ­ντευξή του στην εφη­με­ρίδα «Έθνος της Κυρια­κής», ο κ. Μπαλτάς και εξηγεί: «Για παρά­δειγμα, στις τρί­τε­κνες ή πολύ­τε­κνες οικο­γέ­νειες θα εξε­τά­ζουμε την εισο­δη­μα­τική κατά­σταση ως προς το αίτημα μετεγ­γρα­φής».

Προς γονείς: Μην ελπί­ζετε σε εύκολες μετεγ­γρα­φές

Απευ­θύ­νει εμμέσως έκκληση προς γονείς και παιδιά, όταν συμπλη­ρώ­νουν το μηχα­νο­γρα­φικό από φέτος, αν δεν έχουν τα εισο­δη­μα­τικά κρι­τή­ρια «να μην ελπί­ζουν πλέον σε εύκολες μετεγ­γρα­φές για λόγους ισο­νο­μίας, αλλά ομαλής λει­τουρ­γίας των ΑΕΙ σε όλη την επι­κρά­τεια».

Χωρίς δρα­στι­κές αλλαγές εφέτος

Ανα­φέ­ρει ότι το εισο­δη­μα­τικό όριο και οι λεπτο­μέ­ρειες θα ανα­κοι­νω­θούν έγκαιρα. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εισα­κτέων δηλώνει ότι είναι σε συνεν­νό­ηση με τα πανε­πι­στή­μια αν και για φέτος, όπως λέει, δεν προ­βλέ­πο­νται δρα­στι­κές αλλαγές και προ­σθέ­τει: «Η γενική γραμμή πρό­τα­σης είναι να κρα­τή­σουμε ψηλά τα ποσοστά εισα­γο­μέ­νων στα περι­φε­ρειακά ΑΕΙ και να μειώ­σουμε στα κεντρικά».

Στόχος η απο­δέ­σμευση του λυκείου από το πανε­πι­στή­μιο

Ζητά λίγο χρόνο για να απο­σα­φη­νι­στούν θέματα, όπως ο αριθμός των μαθη­μά­των, στα οποία θα εξε­τα­στούν οι υπο­ψή­φιοι του χρόνου, ενώ τονίζει ότι οι ουσια­στι­κές παρεμ­βά­σεις θα γίνουν σε βάθος χρόνου.

Μιλά για βαθμίδα ανά βαθμίδα ανα­μόρ­φωση έπειτα από επι­στα­μένη μελέτη, ώστε «μέσα σε 2 – 2,5 χρόνια να προ­χω­ρή­σουμε σε ένα νομο­σχέ­διο».

Στόχος είναι η απο­δέ­σμευση του λυκείου από το πανε­πι­στή­μιο και το απο­λυ­τή­ριο του λυκείου «να είναι πραγ­μα­τικό προσόν, να έχει υπό­σταση και να μπορεί να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.