ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εσκεμμένα λάθη οδήγησαν σε μείωση των συντάξεων, λέει ο Σκουρλέτης!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σκουρλέτης

Σε μια συ­γκλο­νι­στι­κή κα­ταγ­γε­λία προ­έ­βη ο υπουρ­γός Ερ­γα­σί­ας Πάνος Σκουρ­λέ­της μι­λώ­ντας νω­ρί­τε­ρα το πρωί στον τη­λε­ο­πτι­κό σταθ­μό «Mega» για τα ασφα­λι­στι­κά τα­μεία, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι, «στη σύ­ντα­ξη των ανα­λο­γι­στι­κών με­λε­τών, έγι­ναν εσκεμ­μέ­να λάθη, με στόχο τα συ­μπε­ρά­σμα­τα να οδη­γούν στη μεί­ω­ση των συ­ντά­ξε­ων»!

Ο κ. Σκουρ­λέ­της χα­ρα­κτή­ρι­σε ως ορθές, τις εκτι­μή­σεις του Γε­νι­κού Γραμ­μα­τέα Κοι­νω­νι­κών Ασφα­λί­σε­ων Γιώρ­γου Ρω­μα­νιά ότι οι ανα­λο­γι­στι­κές με­λέ­τες που έγι­ναν ήταν νο­θευ­μέ­νες και πρό­σθε­σε ότι δεν είχαν συ­μπε­ρι­λη­φθεί σε αυτές οι απο­δό­σεις της πε­ριου­σί­ας των ασφα­λι­στι­κών τα­μεί­ων.

Σύμ­φω­να με το Αθη­ναϊ­κό Πρα­κτο­ρείο Ει­δή­σε­ων, απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κή με την εφαρ­μο­γή του Ελά­χι­στου Εγ­γυ­η­μέ­νου Ει­σο­δή­μα­τος, ο υπουρ­γός Ερ­γα­σί­ας επα­νέ­λα­βε, ότι η προη­γού­με­νη κυ­βέρ­νη­ση δεν έχει προ­βλέ­ψει στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό την επέ­κτα­ση του θε­σμού σε όλη τη χώρα μετά τη λήξη του πι­λο­τι­κού προ­γράμ­μα­τος που ξε­κί­νη­σε στους δή­μους 13 πε­ρι­φε­ρειών.

Ο κ. Σκουρ­λέ­της άφησε ανοι­κτό το εν­δε­χό­με­νο να αλ­λά­ξει το συ­γκε­κρι­μέ­νο πρό­γραμ­μα ενώ πρό­σθε­σε ότι ο μη­χα­νι­σμός που δη­μιουρ­γή­θη­κε από τους Δή­μους για την εφαρ­μο­γή του μπο­ρεί να απο­δει­χθεί κα­τάλ­λη­λος για τον εντο­πι­σμό των αν­θρώ­πων που έχουν πραγ­μα­τι­κά ανά­γκη.

Τις από­ψεις του κ. Ρω­μα­νιά στο θέμα των ανα­λο­γι­στι­κών με­λε­τών υπε­ρα­σπί­στη­κε μι­λώ­ντας χθες στη Βουλή, επί του νο­μο­σχε­δί­ου για την αντι­με­τώ­πι­ση της αν­θρω­πι­στι­κής κρί­σης, και ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Κοι­νω­νι­κών Ασφα­λί­σε­ων Δη­μή­τρης Στρα­τού­λης.

Ο κ. Στρα­τού­λης, κα­τη­γό­ρη­σε τις προη­γού­με­νες κυ­βερ­νή­σεις ότι χρη­σι­μο­ποί­η­σαν τις με­λέ­τες αυτές «ως άλ­λο­θι», «με στόχο να δι­καιο­λο­γούν τις σφα­για­στι­κές μειώ­σεις συ­ντά­ξε­ων, τις οποί­ες συμ­φω­νού­σαν με την τρόι­κα», ενώ πα­ράλ­λη­λα άφησε ανοι­κτό το εν­δε­χό­με­νο της από­δο­σης και ποι­νι­κών ευ­θυ­νών. «Ό,τι χρεια­στεί από ελέγ­χους θα το κά­νου­με. Και αν χρεια­στεί να στα­λούν κά­ποια πράγ­μα­τα στον Ει­σαγ­γε­λέα, θα στα­λούν» ανέ­φε­ρε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Κοι­νω­νι­κών Ασφα­λί­σε­ων.-

mignatiou.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.