Ειδήσεις

“Τελειώνετε, πρέπει να υπάρξει πρόοδος τώρα”, το μήνυμα του Eurogroup-Ξεκινούν οι τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες

Οι τεχνικές συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, ανέφερε στο Reuters Eυρωπαίος αξιωματούχος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ολοκλήρωσαν την συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Τελείωσε» δήλωσε ο αξιωματούχος. «Οι υπουργοί είπαν πως τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά» πρόσθεσε.Όπως τόνισε ο ίδιος, δεν θα δημοσιευτεί κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα.

Την πληροφορία ότι η συζήτηση τελείωσε επιβεβαίωσε και Έλληνας αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση πως σπαταλά χρόνο και ζήτησαν να εφαρμοστούν όσα έχουν συμφωνηθεί.

Η συζήτησή μας αφορά την κατάσταση και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Οσον αφορά τα υπόλοιπα έχουν συζητηθεί στο προηγούμενο Eurogroup, αλλά τις τελευταίες ημέρες δεν έγιναν πολλά πράγματα. Συζητάμε για τα δεδομένα της Ελλάδας, είπε ο Β. Σόιμπλε. Οι Ελληνες θα πρέπει να εφαρμόσουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί και θα πρέπει να αφήσουν τις μονομερείς αλλαγές που δεν έχουν συμφωνήσει με την τρόικα.

«Στην Ευρώπη έχουμε ελευθερία λόγου, αλλά σε αυτή τη συνεδρίαση δεν θα αποφασίσουμε για δημοψήφισμα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Να σημειωθεί ότι την λέξη «τρόικα» επέλεξε να χρησιμοποιήσει και ο ισπανός υπουργός Οικονομικών καθώς και άλλοι συναδελφοί του προσερχόμενοι στην συνάντηση.

Δεν θα συζητήσουμε τεχνικές λεπτομέρειες στο Eurogroup, ξεκαθάρισε ο Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

«Δεν μιλώ για τρόικα, μιλώ για τους θεσμούς» ξεκαθάρισε αναφερόμενος στο ποιοι θα κάνουν την αξιολόγηση της οικονομίας αλλά και όσων συμφωνηθούν.

Δεν θέλουμε να πάμε κόντρα στην πολιτική θέληση της Αθήνας. Στάθηκε στην ανάγκη να γίνει πολλή δουλειά για την Ελλάδα καθώς το βασικό βήμα είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο προηγούμενο Eurogroup. Όπως είπε αυτές πρέπει να γίνουν νομοθετήματα, γεγονός απαιτεί προσεκτική δουλειά και τεχνική προετοιμασία.

Πρέπει να χτίσουμε την εμπιστοσύνη και αυτή η εμπιστοσύνη περνά μέσα και από την τεχνική δουλειά. Αλλωστε κοινός στόχος είναι να βελτιωθεί η ελληνική οικονομία και να υπάρξουν νέες δουλειές.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου