Πολιτιστικά

Η 67χρονη Ελληνική Δωδεκάνησος και το βιβλίο της Δήμητρας «Από ξύλο και ασήμι»

Τους τόπους τους αγαπάμε, όταν έχουμε μελετήσει και την ιστορία τους.
Η Δωδεκάνησος έχει δεινοπαθήσει από την μπότα πολλών πολιορκητών, πάντα σκληρών, άλλοτε ύπουλων, άλλοτε φανερών.
Ηρωικές μορφές γενναίων, περήφανων, φιλεύσπλαχνων ανθρώπων βηματοδότησαν και σηματοδότησαν την πορεία της Δωδεκανήσου.
Τα ονόματά τους σε δρόμους, σε πλατείες, σε προτομές, αλλά κυρίως στην θύμηση εκείνων των μανάδων, πατεράδων, αδελφών, συντρόφων που τους στερήθηκαν στο όνομα του ηρωισμού τους.
Η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα είναι ο σεβασμός προς την θυσία εκείνων – πράξη αφοσίωσης και θάρρους – αλλά και η εγρήγορση εμείς να βρούμε τρόπους να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία.
Χρήσιμος μπορείς να γίνεις, όταν γνωρίζεις το παρελθόν σου. Κερδίζεις σε σθένος.
Επέτειος σημαίνει Γνώση Ιστορίας. Η Γνώση ενισχύει την περηφάνια ενός λαού. Σε ένα τέτοιο ταξίδι ιστορικής γνώσης της Ρόδου μέσα από την μυθοπλασία, σας προσκαλώ απόψε Κυριακή 8 Μαρτίου στις 6:30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Αιτία η παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου «Από ξύλο και ασήμι» που αφορά σε δυο σημαντικές εποχές της Ρόδου: την τουρκοκρατία και την ιταλοκρατία.
Είσοδος ελεύθερη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου