Ειδήσεις

Ενοικιαζόμενοι «καμικάζι» για είσπραξη του ΦΠΑ

Βαρουφάκης

Μια πρωτότυπη ιδέα προωθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης στην 11 σελίδων επιστολή που έστειλε στον Ντάισελμπλουμ.

Όπως αποκαλύπτουν οι FT προχωρά στην δημιουργία ομάδας «καμικάζι» με στόχο την είσπραξη του ΦΠΑ. Ο υπουργός την αποκαλεί «Σχήμα ελεγκτών για την καταπολέμηση διαφυγής του ΦΠΑ», όπου «ένας μεγάλος αριθμός ελεγκτών» θα βοηθάει την κυβέρνηση στο κυνήγι όσων προσπαθούν να διαφύγουν τον ΦΠΑ.

«Ο μεγάλος αριθμός των μη-επαγγελματιών ελεγκτών θα προσληφθεί σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη, περιστασιακή βάση (όχι πάνω από δύο μήνες και χωρίς την προοπτική επαναπρόσληψης) για να παριστάνουν, μετά από μια βασική εκπαίδευση, τους πελάτες, εκ μέρους των φοροεισπρακτικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με ήχο και βίντεο» γράφει η επιστολή.

Οι νέοι υπάλληλοι, στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνονται και τουρίστες «σε δημοφιλείς περιοχές που ανθεί η φοροδιαφυγή», θα πληρώνονται με την ώρα και θα «είναι δύσκολο να εντοπιστούν από όσους φοροδιαφεύγουν».
«Τα νέα ότι χιλιάδες περιστασιακοί «ελεγκτές» θα είναι παντού, με συσκευές καταγραφής βίντεο και ήχου εκ μέρους των φοροεισπρακτικών αρχών, έχουν την ικανότητα να αλλάξει γρήγορα τις συμπεριφορές» έγραψε ο κ. Βαρουφάκης.

euro2day.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.