Ειδήσεις

Θα αξιολογηθούν οι διοικητές των νοσοκομείων -Δεν θα αλλάξουν όλοι

“Δεν θα δημιουργήσουμε έναν κομματικό στρατό στα νοσοκομεία” προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στις αλλαγές διοικήσεων στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην 7η ΥΠΕ (Κρήτης) βρέθηκε το ΣΚ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός που είναι άλλωστε γιατρός του ΕΣΥ από το Ρέθυμνο. Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέφυγε να αναφερθεί στην κατάργηση του 5ευρου και του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή καθώς αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Τόνισε όμως ότι όλοι οι πολίτες -ασφαλισμένοι και μη- θα έχουν ίση και απρόσκοπτη πρόσβαση στα νοσοκομεία.

Στο θέμα της καθιερωμένης αλλαγής διοικητών στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι θα γίνουν αξιολογήσεις και δεν θα αλλάξουν όλοι αλλά θα δημιουργηθεί ένα σύστημα συμμετοχής και των εργαζομένων στην διοίκηση των νοσοκομείων. Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να μην αντικατασταθούν όλοι με “κομματικό στρατό” όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με την αλλαγή στην κάθε κυβέρνηση.

Πάντως η 7η ΥΠΕ είναι ήδη χρεωμένη με 1 εκατ. ευρώ για την νοσηλεία ανασφάλιστων πολιτών , όπως ενημέρωσε τον κ. Ξανθό ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας, Α. Γρηγοράκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Νοσοκομείο της Ρόδου  είχε καταταχθεί στα νοσοκομεία με χαμηλή αποδοτικότητα  τα οποία με αλφαβητική σειρά είναι  τα εξής :

Κατάταξη Νοσοκομείων με χαμηλή αποδοτικότητα
 Γ.Ν. ΑΙΓΙΟΥ
Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ “ΚΑΤ”
Γ.Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”
Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ
Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ”
Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ “ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ”
Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ “Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”
Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
 περισσότερα για την κατάταξη και κατηγοριοποίηση όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των νοσοκομείων διαβάστε ΕΔΩ 
iatropedia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου