ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α. Τσίπρας: Η αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σταθερότητας

news room 1 λεπτό ανάγνωση

΄Αρ­θρο Α. Τσί­πρα στο ‘ Εθνος

Η 25η Ια­νουα­ρί­ου θα είναι μια ημέρα ιστο­ρι­κή. Η ημέρα που η χώρα μας θα γυ­ρί­σει σε­λί­δα κλεί­νο­ντας ορι­στι­κά μια κα­τα­στρο­φι­κή και αδιέ­ξο­δη πε­ντα­ε­τία.

Η ψήφος των πο­λι­τών στις 25 Ια­νουα­ρί­ου θα είναι ψήφος για την Ελ­λά­δα της αλ­λη­λεγ­γύ­ης, της δι­καιο­σύ­νης και της δη­μο­κρα­τί­ας. Θα είναι ψήφος αυ­το­δυ­να­μί­ας για τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, ψήφος νίκης και στα­θε­ρό­τη­τας για τον τόπο μας. Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ είναι έτοι­μος να εγ­γυ­η­θεί το πέ­ρα­σμα στη νέα εποχή με σί­γου­ρα και στα­θε­ρά βή­μα­τα. Το πρώτο βήμα πρέ­πει να είναι η στή­ρι­ξη των πιο αδύ­να­μων. Αυτών που βιώ­νουν στην κα­θη­με­ρι­νή τους ζωή την αν­θρω­πι­στι­κή κρίση. Αυτών που απει­λού­νται από τους πλει­στη­ρια­σμούς πρώ­της κα­τοι­κί­ας και την υπερ­χρέ­ω­ση. Αυτών που ζουν κάτω από το όριο της αξιο­πρέ­πειας. Εξί­σου ανα­γκαίο είναι να στη­ρι­χτούν οι μι­κρές επι­χει­ρή­σεις, για να ανα­σά­νει η πραγ­μα­τι­κή οι­κο­νο­μία, να απο­κα­τα­στα­θεί ο κα­τώ­τα­τος πρώ­τος μι­σθός, και να υπάρ­ξει σχε­δια­σμός για την ανα­κού­φι­ση της κοι­νω­νί­ας από το ασφυ­κτι­κό πρό­βλη­μα της ανερ­γί­ας.

Τα μέτρα αυτά, ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ τα κα­τέ­θε­σε στον ελ­λη­νι­κό λαό τον πε­ρα­σμέ­νο Σε­πτέμ­βριο με το «πρό­γραμ­μα της Θεσ­σα­λο­νί­κης». Το πρό­γραμ­μα αυτό αγκα­λιά­στη­κε από την ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νία, γιατί δεν συ­νι­στά εκλο­γι­κή πα­ρο­χο­λο­γία. Αντα­πο­κρί­νε­ται στις άμε­σες ανά­γκες μιας λε­η­λα­τη­μέ­νης κοι­νω­νί­ας, είναι ρε­α­λι­στι­κό, και προ­σε­κτι­κά κο­στο­λο­γη­μέ­νο με εθνι­κούς πό­ρους. Η εφαρ­μο­γή του είναι ζή­τη­μα προ­τε­ραιο­τή­των και πο­λι­τι­κής βού­λη­σης. Και αυτήν την πο­λι­τι­κή βού­λη­ση ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ την έχει. Γι’ αυτό έχει κερ­δί­σει τη στή­ρι­ξη και την εκτί­μη­ση του ελ­λη­νι­κού λαού.

Πα­ράλ­λη­λα εί­μα­στε έτοι­μοι να βά­λου­με την Ελ­λά­δα σε μια νέα δια­δι­κα­σία πραγ­μα­τι­κής και ου­σια­στι­κής δια­πραγ­μά­τευ­σης. Να εκ­με­ταλ­λευ­τού­με το κλίμα που δια­μορ­φώ­νε­ται στην Ευ­ρώ­πη με την προ­ο­πτι­κή μιας αρι­στε­ρής κυ­βέρ­νη­σης στην Ελ­λά­δα. Να ανοί­ξου­με τη με­γά­λη συ­ζή­τη­ση για το πρό­βλη­μα του χρέ­ους και τα αδιέ­ξο­δα της λι­τό­τη­τας. Και να ανοί­ξου­με τον δρόμο για μια ρι­ζι­κή πα­ρα­γω­γι­κή ανα­συ­γκρό­τη­ση προ­σα­να­το­λι­σμέ­νη στις πραγ­μα­τι­κές κοι­νω­νι­κές ανά­γκες. Οχι στα κέρδη των λίγων. Τέλος, στην Ελ­λά­δα, μετά από δε­κα­ε­τί­ες δια­κυ­βέρ­νη­σης του πα­ρα­δο­σια­κού πο­λι­τι­κού κα­τε­στη­μέ­νου, είναι επι­τα­κτι­κή η ανά­γκη μιας ρι­ζι­κής θε­σμι­κής ανα­διορ­γά­νω­σης. Που θα αντι­με­τω­πί­ζει το τε­ρά­στιο πρό­βλη­μα της δια­πλο­κής. Θα επι­βάλ­λει όρους και κα­νό­νες δια­φά­νειας πα­ντού. Θα διευ­ρύ­νει τη δη­μο­κρα­τία και θα κα­το­χυ­ρώ­νει τη δι­καιο­σύ­νη σε όλο το φάσμα της πο­λι­τι­κής και οι­κο­νο­μι­κής ζωής.

Γι’ αυτό ζη­τά­με από τον ελ­λη­νι­κό λαό, με το απο­τέ­λε­σμα της 25ης Ια­νουα­ρί­ου να δώσει στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ μια ευ­ρεία κοι­νο­βου­λευ­τι­κή αυ­το­δυ­να­μία. Οχι για να τη χρη­σι­μο­ποι­ή­σου­με με αυ­θαί­ρε­το τρόπο όπως γι­νό­ταν μέχρι σή­με­ρα. Αλλά για να μπο­ρού­με να κά­νου­με θαρ­ρα­λέα και απο­φα­σι­στι­κά βή­μα­τα εκεί που πραγ­μα­τι­κά χρειά­ζε­ται. Στη δια­μόρ­φω­ση συμ­μα­χιών στην Ευ­ρώ­πη. Στη δια­πραγ­μά­τευ­ση με τους εταί­ρους μας. Στη σύ­γκρου­ση με τη δια­πλο­κή και το κα­τε­στη­μέ­νο στη χώρα μας. Στην πο­λι­τι­κή που θα βοη­θή­σει την πραγ­μα­τι­κή οι­κο­νο­μία και την κοι­νω­νία να πά­ρουν ανάσα και να ξα­να­στα­θούν στα πόδια τους.

Ο ελ­λη­νι­κός λαός έχει ήδη αντα­πο­κρι­θεί στο κά­λε­σμα. Η 25η Ια­νουα­ρί­ου θα είναι μια ημέρα νίκης για όλους μας. Μια ημέρα νίκης για τον λαό και τη χώρα μας. Μια ημέρα νίκης για ολό­κλη­ρη την Ευ­ρώ­πη.

΄Ε­θνος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.