ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ροδίτης Χρ. Δουλκερίδης στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την υπερψήφισή του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δουλκερίδης

Ο ρο­δί­της πρώην Υπουρ­γός Του­ρι­σμού του Βελ­γί­ου και εκ­πρό­σω­πος του Βελ­γι­κού Πρά­σι­νου Κόμ­μα­τος Χρή­στος Δουλ­κε­ρί­δης στη­ρί­ζει ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και ζητά την υπερ­ψή­φι­σή του.

Στην Ελ­λά­δα βρέ­θη­κε και με αφορ­μή την ομι­λία του Αλέξη Τσί­πρα στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, ο Χρή­στος Δουλ­κε­ρί­δης, πρώην υπουρ­γός, βου­λευ­τής των Πρά­σι­νων του Βελ­γί­ου και εκ­πρό­σω­πος του Ευ­ρω­παϊ­κού Πρά­σι­νου Κόμ­μα­τος.

Ο Χρή­στος Δουλ­κε­ρί­δης υπήρ­ξε πρό­ε­δρος του γαλ­λό­φω­νου κοι­νο­βου­λί­ου των Βρυ­ξε­λών και διε­τέ­λε­σε υπουρ­γός Οι­κι­σμού και Του­ρι­σμού στο ομό­σπον­δο κρα­τί­διο των Βρυ­ξελ­λών στο Βέλ­γιο. Είναι ρο­δια­κής κα­τα­γω­γής από την Θολό, με­τα­νά­στης δεύ­τε­ρης γε­νιάς στο Βέλ­γιο, εκλέ­γε­ται βου­λευ­τής από το 1991, ενώ συμ­με­τεί­χε σε κυ­βερ­νή­σεις συ­νερ­γα­σί­ας ως υπουρ­γός από το 2009.

Από την Θεσ­σα­λο­νί­κη προ­έ­βη στην εξής δή­λω­ση:

«Η συ­νερ­γα­σία ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και Οι­κο­λό­γων Πρα­σί­νων έχει πα­νευ­ρω­παϊ­κή ση­μα­σία, γιατί μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει το έναυ­σμα μιας δια­φο­ρε­τι­κής πο­λι­τι­κής, η οποία θα απο­μα­κρύ­νε­ται από την αυ­στη­ρή λι­τό­τη­τα. Ακόμη και στο Βέλ­γιο υπάρ­χει ο αντί­κτυ­πος της κρί­σης και δια­τυ­πώ­νο­νται σο­βα­ροί προ­βλη­μα­τι­σμοί που ανα­ζη­τούν μια δια­φο­ρε­τι­κή Ευ­ρω­παϊ­κή πο­ρεία.

Η συμ­με­το­χή οι­κο­λό­γων υπο­ψη­φί­ων στις λί­στες του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, κατά τη γνώμη μου, μπο­ρεί να δώσει μια ευ­ρύ­τε­ρη διά­στα­ση, συμ­βάλ­λο­ντας με τις οι­κο­λο­γι­κές ιδέες ένα Πρά­σι­νο New Deal. Την προ­ο­πτι­κή εξου­σί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ τη θεωρώ ως ευ­και­ρία και όχι ως κίν­δυ­νο για την Ευ­ρώ­πη, καθώς μπο­ρεί να δώσει μια δια­φο­ρε­τι­κή προ­ο­πτι­κή στο ευ­ρω­παϊ­κό εγ­χεί­ρη­μα. Απέ­να­ντι στην κυ­ριαρ­χία των αγο­ρών, οι Πρά­σι­νοι θέ­λουν μια Ευ­ρώ­πη των πο­λι­τών, με ισχυ­ρές δη­μο­κρα­τι­κές δε­σμεύ­σεις και σε αυτή την κα­τεύ­θυν­ση μπο­ρεί να βοη­θή­σει μια αλ­λα­γή από την Ελ­λά­δα, που θα έχει και μια οι­κο­λο­γι­κή διά­στα­ση.

Ζητώ από τους Συ­μπα­τριώ­τες μου Δω­δε­κα­νή­σιους την στή­ρι­ξη του Ψη­φο­δελ­τί­ου του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, στην οποία συμ­με­τέ­χει εκ μέ­ρους μας ο Αλέ­ξαν­δρος Λου­ϊ­ζί­δης, με τον οποίο μας συν­δέ­ει μακρά φιλία αλλά και αγώ­νες για το κοινό όραμα μία άλλης κοι­νω­νί­ας, μίας άλλης Ευ­ρώ­πης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.