Ρεπορτάζ

Ακυρώθηκε πράξη επιβολής προστίμου του ΕΦΚΑ

Με απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου έγινε δεκτή η προσφυγή ενός κατοίκου Ρόδου κατά του ΕΦΚΑ και ακυρώθηκε η πράξη επιβολής προστίμου του Περιφερειακού Ελληνικού Κέντρου Ασφάλισης Αττικής του ΕΦΚΑ συνολικού ύψους 20.246,54 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, την 03-06-2017 διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος από υπαλλήλους του ΕΦΚΑ στην επιχείρηση του προσφεύγοντος όπου διαπιστώθηκε ότι απασχολούσε μεταξύ άλλων δύο εργαζόμενους χωρίς να τους έχει αναγράψει στον Πίνακα Προσωπικού και χωρίς να τηρεί τον ισχύοντα εν λόγω Πίνακα κι έτσι εκδόθηκε πράξη επιβολής προστίμου σε βάρος του προσφεύγοντος ως εργοδότη.
Σύμφωνα με τη θέση του προσφεύγοντος, το δελτίο ελέγχου έπασχε καθώς δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε ο ένας εκ των δύο βρισκόταν στην επιχείρησή του ενόψει διαπραγματεύσεων για ανάληψη εργασίας καθότι ξεκινούσε η θερινή σεζόν ενώ το δεύτερο άτομο ήταν τουρίστρια σλαβικής καταγωγής που βρέθηκε εκεί με την ιδιότητα του πελάτη.
Από την άλλη πλευρά ο ΕΦΚΑ υποστήριξε ότι το ένα άτομο βρέθηκε να εργάζεται με στολή της επιχείρησης την ώρα του ελέγχου, ενώ προσελήφθη μεταγενέστερα εντός της ίδιας ημέρας, το οποίο αποδεικνύει ότι απασχολούνταν και κατά την ώρα του ελέγχου, ενώ το δεύτερο άτομο κατελήφθη επίσης με στολή της επιχείρησης να εξυπηρετεί πελάτες.
Σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου από το δελτίο ελέγχου δεν προέκυψε αναμφισβητήτως η απασχόληση των δύο συγκεκριμένων ατόμων, το οποίο πάσχει από αοριστία και γι’ αυτό το λόγο έκανε δεκτή την προσφυγή του επιχειρηματία ακυρώνοντας την πράξη επιβολής προστίμου του ΕΦΚΑ συνολικού ποσού 20.246,54 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος Ρόδου κ. Εύη Αρνιθενού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ram    01.01.2022 14:19

    Βέβαια το κεφάλαιο έχει πάντα δίκιο! Τα συστήματα και οι ελκτική οργανισμοί προσπαθούν κάποιες φορές να κάνουν την δουλειά τους και παρεμποδιζονται από άτομα που έχουν επιρροή. Ντροπή δεν έχω κάτι άλλο να πω!

  • Τασος    01.01.2022 13:50

    2 ατομα 20000 ετσι το θελει ο εφκα. 5 ατομα 50000. Θα τρελλαθουμε με αυτα τα βληματα.

Σχολιασμός άρθρου