Ειδήσεις

Μαξίμου για συνταξιούχους βουλευτές: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην κάνουν τις μωρές παρθένες»

Σκληρή απάντηση στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για τα αναδρομικά που θα δοθούν σε συνταξιούχους βουλευτές, τα οποία αγγίζουν σε κάθε περίπτωση ακόμα και τις 100.000 ευρώ δίνουν σήμερα κύκλοι του Μαξίμου.

Όπως σημειώνουν «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης. Αφορμή η (τελεσίδικη και αμετάκλητη) δικαστική απόφαση να καταβληθούν αναδρομικά σε πρώην βουλευτές, την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις και τα “κόκκινα δάνεια”. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βοηθούμενοι από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να αποδείξουν ότι “για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση”, όταν είναι οι δικοί τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά».

Συνεχίζουν μάλιστα σημειώνοντας δεικτικά ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να κάνουν τις “μωρές παρθένες”. Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα, να “τραβήξουν το αυτί” στους πρώην βουλευτές τους προκειμένου να παραιτηθούν από την διεκδίκηση των αναδρομικών, σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που υποφέρει όλη η κοινωνία. Πόσο μάλλον, όταν ακόμα και ο σύλλογος των συνταξιούχων βουλευτών διαφώνησε με την κίνηση των συναδέλφων τους».

«Καλό θα ήταν, λοιπόν, αυτοί οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να μην εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Να παραιτηθούν, δηλαδή, από τις παράλογες για την εποχή που ζούμε αξιώσεις του», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές και καταλήγουν:

«Να σημειωθεί ότι δύο φορές η Βουλή έχει αποφασίσει οι βουλευτές να μην ακολουθούν μισθολογικά τους δικαστικούς λειτουργούς –τελευταία φορά στον Προϋπολογισμό.

ΥΓ 1. Το υπουργείο Οικονομικών ήταν αναγκασμένο να εντάξει σε νομοσχέδιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του δικαστηρίου σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δοθούν τμηματικά.
ΥΓ 2. Η σχετική προσφυγή των πρώην βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έγινε πριν δύο χρόνια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου