Για διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατηγορεί τον Πάνο Σκουρλέτη η Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσω του Γιάννη Μανιάτη, κάνοντας λόγο για ανάθεση έργου σε εταιρία με διορισμένη διοίκηση και μέσα από απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης καταγγέλλει τον Υπ. Ενέργειας και μιλά για «σκάνδαλο» στην εποχή των περικοπών συντάξεων και μισθών, «να μοιράζει απλόχερα δημόσιο χρήμα 1.000.000 €, στη χωρίς αντικείμενο εταιρεία – φάντασμα, Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ)».

Μάλιστα, ο Γ. Μανιάτης υποστηρίζει ότι ο Πάνος Σκουρλέτης «διορίζει πρόεδρο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο σε εταιρία για την οποία αρνήθηκε να καταθέσει έκθεση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο τομεάρχης Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάνει λόγο επίσης για «μια νέα, πολυτελής, κομματοκρατούμενη εταιρία για αγωγό φυσικού αερίου, όταν σε όλους τους άλλους αγωγούς εθνικού ενδιαφέροντος (Εastmed, TAP, IGB, IGI) συμμετέχουν οι εταιρίες ΔΕΠΑ & ΔΕΣΦΑ».

Και καταλήγει: «Σκάνδαλο με κορύφωση της σπατάλης δημοσίου χρήματος, της κομματοκρατίας, της αδιαφάνειας στα δημόσια οικονομικά, του ευτελισμού κάθε έννοιας σοβαρής εθνικής ενεργειακής στρατηγικής. Απαράδεκτες και αδιανόητες μεθοδεύσεις! Να πάρουν πίσω τους κομματικούς διορισμούς!».

thepressproject.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ