Τοπικές Ειδήσεις

Μνημόνιο συνεργασίας για τη Μεσαιωνική Πόλη

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, εκπρόσωποι της UNESCO και δικτύων που αφορούν τον οργανισμό των Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα συμμετέχουν στην ημερίδα για την επέτειο των 30 χρόνων από την ένταξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
«Σε αυτή την εκδήλωση θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία αποτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει στο μνημείο, των παρεμβάσεων στα ιστορικά κτήρια ή στο οικιστικό πλαίσιο αλλά και να διαμορφώσουμε το μέλλον λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τέρης Χατζηιωάννου, ο οποίος είπε ότι οι εκπρόσωποι των πόλεων που διαθέτουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (Βενετία, Βαλέτα, Ντουμπρόβνικ, Λεμεσός, Κέρκυρα) θα παρουσιάσουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζαν.
Στόχος της όλης διαδικασίας, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος είναι η υπογραφή μίας νέας προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις. Πριν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, θα προηγηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου, των Υπουργείων Πολιτισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας.
Τέλος ο κ. Χατζηιωάννου είπε ότι ο δήμαρχος έχει διαβιβάσει στην Περιφέρεια τον ολοκληρωμένο φάκελο μελετών για την μεγάλη εργολαβία αποκατάστασης των εξωτερικών όψεων του Εθνικού Θεάτρου. Το ύψος των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 1, εκατ. ευρώ. Όσο για τις παρεμβάσεις στην οδό Ιπποτών για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, εξελίσσονται ικανοποιητικά και θα ολοκληρωθούν σταδιακά. Με την ευκαιρία των παρεμβάσεων γίνονται οι συνδέσεις με τα δίκτυα κοινής ωφελείας, οπτικών ινών κλπ. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις εκσυγχρονίζουν σε σημαντικό βαθμό ένα τμήμα της Μεσαιωνικής Πόλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου