Ειδήσεις

Kάλυμνος : φωτοβολταϊκά συστήματα σε δημοτικούς δρόμους

Την υποβολή πρότασης για ένταξη του Δήμου Καλυμνίων σε πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια και εφαρμογή φωτοβολταϊκών συστημάτων φωτισμού, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, ενέκρινε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασής του.
Στην μελέτη προβλέπεται ο εξοπλισμός ορισμένων δημοτικών δρόμων με αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα φωτισμού τα οποία πρόκειται να τοποθετηθούν:
-στο δρόμο που οδηγεί από την περιοχή όπου γίνεται η καύση των σκουπιδιών προς το Βαθύ
-στο δρόμο που οδηγεί από την περιοχή όπου βρίσκεται το κέντρο διασκεδάσεως «Καστέλι» προς Αργινώντα και Εμπορειό
– στον περιφερειακό δρόμο του Μασουριού
-στο τμήμα του δρόμου που οδηγεί στην παραλία των Βλυχαδιών (από ιδιοκτησία του κυρίου Ιωάννη Λια έως τις ιδιοκτησίες των Βαλσαμίδη και Καζώνη) και
-σε διάφορες περιοχές δυσπρόσιτες και μη της Καλύμνου, της Τελένδου και της Ψερίμου που στερούνται επαρκούς δημοτικού φωτισμού
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που παρουσιάστηκε τα πλεονεκτήματα από την αξιοποποίηση του ηλιακού ηλεκτρισμού εκτός από οικονομικά είναι αρκετά και ουσιώδη και αφορούν:
-στην αθόρυβη λειτουργία,
-στην αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής,
-στην απεξάρτηση από την τροφοδοσία καυσίμων για τις απομακρυσμένες περιοχές,
-στη δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες,
-στην ελάχιστη συντήρηση και
-στη μηδενική ρύπανση.
Να σημειώσουμε τέλος πως πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία δεν απαιτεί ηλεκτρολογική εγκατάσταση σύνδεσης με το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Με τη χρήση των Φ/Β εξασφαλίζεται συνεχής παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά την διάρκεια της ημέρας που συσσωρεύεται προκειμένου να καταναλωθεί τη νύχτα. Ένα τέτοιο σύστημα εξωτερικού φωτισμού περιλαμβάνει: το φωτοβολταϊκό στοιχείο, τον συσσωρευτή, τον ρυθμιστή φόρτισης, το φωτοκύτταρο για την αυτόματη του φωτιστικού σώματος με τη δύση του ήλιου, το φωτιστικό σώμα με τον λαμπτήρα και τον ιστό στήριξης του φωτιστικού σώματος.

kalymnosola.wordpress.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου