Τοπικές Ειδήσεις

40 άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο με κορωνοϊό

Συνολικά 40 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές. Όλοι οι ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
«Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19 παραμένει σταθερά υψηλό. Αυτό έχει όμως να κάνει με τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και τον μεγάλο αριθμό των θετικών κρουσμάτων που ανακοινώνονται σε ημερήσια βάση από τον ΕΟΔΥ», δήλωσε ο Διοικητής του ΓΝΡ, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.
Αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων εργαζόμενων
Την 1η Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής της εργασίας τους. Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή το ανεμβολίαστο προσωπικό ανέρχεται σε 100 άτομα συνολικά από τα 135 που ήταν αρχικά. Το 50% αυτών είναι νοσηλευτές και το υπόλοιπο 50% είναι προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις γιατρών που υπηρετούν στο ΓΝΡ και δεν έχουν εμβολιαστεί. Τις τελευταίες ημέρες και καθώς πλησιάζει η εκπνοή της προθεσμίας, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να εμβολιαστούν ώστε να προσκομίζουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό και να αποφύγουν την αναστολή εργασίας. Συγκεκριμένη εικόνα θα υπάρχει όμως σήμερα για το ανεμβολίαστο προσωπικό στο ΓΝΡ και για το ποια τμήματα θα αντιμετωπίσουν σοβαρότερο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, ώστε να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Κλείνει το mega εμβολιαστικό κέντρο
Στις 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κλείσει το μέγα εμβολιαστικό κέντρο στην Καλλιθέα όπως έχει αποκαλύψει η «δ». Έξι εμβολιαστικές γραμμές με το σκεύασμα της Pfizer θα λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, που πρόσφατα μετακόμισε στο κτήριο του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στη Συνοικία των Αγίων Αποστόλων. Παράλληλα, θα συνεχίσουν να γίνονται εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (50 σε καθημερινή βάση).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου