ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρχεται αφρικανικός καύσωνας – Πάνω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
καυσωνας
Οι και­ρι­κές συν­θή­κες στην Ελ­λά­δα θα θυ­μί­ζουν… Σα­χά­ρα

Και­ρός: «Κόκ­κι­νο» θα χτυ­πή­σει το θερ­μό­με­τρο το πρώτο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο του Αυ­γού­στου με τις και­ρι­κές συν­θή­κες στην Ελ­λά­δα να θυ­μί­ζουν… Σα­χά­ρα. Οι με­τε­ω­ρο­λό­γοι μι­λούν ακόμα και για 44 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Το πρώτο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο του Αυ­γού­στου προ­βλέ­πε­ται δύ­σκο­λο ακόμα και για όσους θα είναι σε πα­ρα­θα­λάσ­σιες πε­ριο­χές λόγω της αυ­ξη­μέ­νης υγρα­σί­ας.

Μέχρι τότε, η θερ­μο­κρα­σία θα ανε­βαί­νει στα­δια­κά μέρα με τη μέρα.

Ο και­ρός την Πέμ­πτη

Γε­νι­κά αί­θριος ανα­μέ­νε­ται την Πέμ­πτη οκαι­ρός. Τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα εκ­δη­λω­θούν πρό­σκαι­ροι όμ­βροι στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν απο βό­ρειες διευ­θύν­σεις, 3 με 5 και το­πι­κά στα πε­λά­γη έως 6 μπο­φόρ και η θερ­μο­κρα­σία θα ση­μειώ­σει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπει­ρω­τι­κά.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα:

Στην Ατ­τι­κή, ο και­ρός θα είναι γε­νι­κά αί­θριος, με πρό­σκαι­ρες νε­φώ­σεις τις με­σημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βό­ρειες διευ­θύν­σεις 3 με 4 και στα ανα­το­λι­κά το­πι­κά 5 μπο­φόρ. Το θερ­μό­με­τρο θα δεί­ξει από 23 έως 37 βαθ­μούς Κελ­σί­ου ενώ στα πα­ρα­θα­λάσ­σια η μέ­γι­στη θα είναι 2 με 3 βαθ­μούς χα­μη­λό­τε­ρη.

Πα­ράλ­λη­λα, αί­θριος θα είναι ο και­ρός και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με πρό­σκαι­ρες νε­φώ­σεις τις με­σημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, ανέ­μους που θα πνέ­ουν βό­ρειοι βο­ρειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ και τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες νό­τιοι με την ίδια έντα­ση.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.