Ειδήσεις

Σε «τσιγγανομαχαλά» μετατράπηκαν παραλία «Κόβα» και πάρκο «Βύρωνος»! Mεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των ρομά

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σε μια από τις κεντρικότερες παραλίες της πόλης της Ρόδου, στην παραλία «Κόβα», κατασκήνωσαν αθίγγανοι οι οποίοι έστησαν την πραμάτεια τους και βολεύτηκαν σαν στο… σπίτι τους! Μάλιστα, η περιοχή μετατράπηκε σε τσιγγανομαχαλά, αφού λίγα μέτρα πιο πάνω, στο πάρκο «Βύρωνος» μια άλλη φαμίλια τσιγγάνων, έστησε το «νοικοκυριό» της, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων «εισαγόμενων» Ρομα, όπου βρίσκουν συχνά καταφύγιο στο συγκεκριμένο πάρκο.
Χθες νωρίς το πρωί στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους με την συνδρομή ανδρών της αστυνομίας, και με τη συμμετοχή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μ. Παγκά, του μέλους κ. Γ. Μπελιγράδη και του δημοτικού συμβούλου κ. Δ. Καρατζιά.
Οι αστυνομικοί οδήγησαν τους 7 ενήλικους και τα 12 ανήλικα παιδιά ηλικίας έως 10 ετών στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και για τις περαιτέρω διαδικασίες.
Τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν σκουπίδια καθώς και την πραμάτεια των «εισαγόμενων» ΡΟΜΑ, που έρχονται κάθε χρόνο στη Ρόδο για να βγάλουν… μεροκάματο στη διάρκεια της σεζόν, στήνοντας τσαντίρια και πρόχειρους καταυλισμούς σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Οι «εισαγόμενοι» ΡΟΜΑ παραμένουν ανοικτή πληγή για την πόλη της Ρόδου, ερχόμενοι για να «εργαστούν»… εποχιακά, επιδιδόμενοι σε παρεμπόριο, επαιτεία και άλλες συναφείς δραστηριότητες –όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στη Ρόδο- είναι ακόμα εδώ και δημιουργούν πλείστα όσα προβλήματα.
Το σκηνικό είναι ίδιο και απαράλλαχτο τα τελευταία χρόνια, αφού το φαινόμενο της απόβασης των ΡΟΜΑ στη Ρόδο όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά διευρύνεται, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης και της αποψίλωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.
Από το πάρκο και την παραλία «Κοβα», που μετατράπηκαν σε τσιγγανομαχαλά όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «δ», απομακρύνθηκαν όλα τα υπάρχοντα των τσιγγάνων, οι οποίοι κατά την προσφιλή τους μέθοδο, βρήκαν εκεί καταφύγιο, παρά τις προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής.
Περίοικοι και επαγγελματίες, όπως περιέγραψαν στην «δ», κάθε καλοκαίρι τραβούν των παθών τους τον τάραχο αφού οι τσιγγάνοι, έρχονται στη Ρόδο και γνωρίζουν ήδη για το πάρκο «Βύρωνος», όπου εγκαθίστανται μόλις πατήσουν το πόδι του και πέρα από τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν, η οχλαγωγία είναι τεράστια κυρίως τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα όλη η γειτονιά να βρίσκεται στο πόδι μέχρι να ξημερώσει!
Όπως λένε, είναι απαραίτητο το πάρκο να ελέγχεται από αστυνομικούς σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφού είναι σύνηθες το φαινόμενο, αμέσως μετά τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ΡΟΜΑ, μέσα σε λίγα 24ωρα αυτοί επανέρχονται, στήνοντας από την αρχή τσιγγανομαχαλά, με τη βοήθειά ομόφυλών τους από τον καταυλισμό του Κορακόνερου.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου