Κατεδαφίσεις 2.500 αυθαιρέτων σε δασική έκταση και 685 στον αιγειαλό προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη το απόγευμα. Η κυβέρνηση αποφασίζει να αντεπιτεθεί επικοινωνιακά με αυτόν τον τρόπο, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποφύγει τη σύγκρουση με τη ΝΔ, την οποία κατηγορεί για τυμβωρυχία.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, την εισήγηση του πρωθυπουργού, η σχετική επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος, ολοκληρώνει σχέδιο πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Σε αυτό, υπάρχει λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 στον αιγειαλό, που προσδιορίζονται για κατεδάφιση στην Αττική. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την Τετάρτη, με ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης.

Σε ότι αφορά την υλοποίηση των μέτρων, με τροπολογία που κατατέθηκε απλοποιείται η διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων. Σημείωσε ακόμη ότι η διαδικασία των αιτήσεων για την υποβολή των αιτήσεων. Έως τις 4 είχαν κατατεθεί 429 αιτήσεις.

Επίθεση στη ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την πως εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.

«Είναι δεδομένο ότι η πολιτική σύγκρουση με αφορμή φυσικές καταστροφές, να οδηγεί σε υπερβολές. Όλα τα κόμματα έχουν παρασυρθεί. Η κριτική και ο καταλογισμός της ευθύνης είναι αναπόσπαστο σημείο της αντιπαράθεσης. Η στάση του κ. Μητσοτάκη έχει κινήσει ένα απίστευτο κύμα προπαγάνδας και παραπλανητικές ειδήσεις. Η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί», σημείωσε.
Για το ζήτημα των ευθυνών είπε: «Θα αποτιμήσουμε όταν έρθει η ώρα την κατάσταση. Άλλο η κριτική, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ