Ειδήσεις

Κυρίτσης: Κίνητρα στους γιατρούς και προτεραιότητα στις προσλήψεις για τα νησιά

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο της Κω, παρουσία του Διοικητή κ. Παπανικόλα, του αναπληρωτή διοικητή κ. Στασινόπουλου, συμμετείχε ο νέος Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Έγινε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου και κυρίως για την υποστελέχωση του.

Ο κ.Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στα προβλήματα αυτά, επισήμανε:
‘’ Από την πρώτη στιγμή η νέα δημοτική αρχή, έχει κάνει γνωστές τις θέσεις της.
Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Για να καλυφθούν, σε πρώτη φάση, τα κενά των γιατρών στο νοσοκομείο Κω, χρειάζονται δύο πράγματα:
α. Να δοθεί προτεραιότητα στις 2.000 προσλήψεις, που θα γίνουν το 2014 στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας των νησιών.
Είναι ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν, σε πρώτη φάση, ορισμένα από τα κενά του νοσοκομείου της Κω.

β. Να υπάρξουν κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά, σε ότι αφορά την μοριοδότηση αλλά και την επιδότηση κατοικίας. Μπορώ επίσης να συμφωνήσω με τις περισσότερες προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών , σε ότι αφορά τα κίνητρα.

Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις, στον Υπουργό Υγείας, τις επανέλαβα και στη σημερινή σύσκεψη στο νοσοκομείο.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι ο Δήμος θέλει να στηρίξει τη δημόσια υγεία, έχουμε σχέδιο αλλά και τη βούληση να προσφέρουμε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για να αποσυμφορήσουμε τη λειτουργία του νοσοκομείου και να καλύψουμε κάποιες από τις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο Δήμος όμως δεν θα γίνει ούτε πλυντήριο, όπως επιχειρήθηκε να γίνει με το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, ούτε άλλοθι για την ανεπάρκεια της κεντρικής διοίκησης.

Αυτό που πρέπει όλοι να ξέρουν στην Αθήνα αλλά και εδώ στην Κω, είναι ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μια δημοτική αρχή που θα ενοχλεί, θα διεκδικεί, θα κινείται μεθοδικά και τεκμηριωμένα και δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την προσπάθεια για να βελτιωθούν οι συνθήκες και η παροχή των υπηρεσιών στο Νοσοκομείο της Κω.’’

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου