Απόψεις

Εμπρηστής ή πυροσβέστης;

Ο μύθος και η μυθοπλασία, τετριμμένη μέθοδος για την κατάκτηση της εξουσίας τελειώνει, ολοκληρώνεται, με την επίτευξη του στόχου και άμεσα η πραγματικότητα υποχρεώνει τους μυθοπλάστες, να μετατραπούν σε γραφείς της Ιστορίας.

Το δυστύχημα και η τιμωρία των σημερινών «κυβερνώντων» και ιδιαίτερα του του κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, είναι το γεγονός ότι τα μυθοπλαστικά στοιχεία, με τα οποία δημιουργήθηκε η εικόνα του «σύγχρονου, του μεταρυθμιστή, του Ηγέτη της ανανεωμένης δεξιάς», οι άνεμοι της πραγματικότητας, οι ενέργειες, οι δράσεις και οι παραλήψεις του, τα σκόρπισαν και η Ιστορία καταγράφει πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Το «ένα βήμα μπρός, δύο πίσω» του ΛΕΝΙΝ, ούτε αυτό δεν του ταιριάζει, γιατί τα βήματα του, είναι βήματα πισωδρόμισης, αποτυχίας και καταστροφής.

Φίλοι, υποστηρικτές και σύμμαχοι του θα ανασύρουν ως δικαιολογίες τις δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. (Πανδημία, οικονομική κρίση, πόλεμος)

Δυστυχώς για αυτούς όλες αυτές οι καταστάσεις παρά τους λαθεμένους χειρισμούς, λειτούργησαν για αυτόν «ως άλλοθι» και για αυτούς τους λόγους, μπορεί ακόμα μέχρι σήμερα να απολαμβάνει τα αγαθά που του προσφέρει το αξίωμα του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

Οι αποφάσεις του για την αντιμετώπιση της «ακρίβειας», που έχει γονατίσει όλα τα νοικοκυριά θυμίζει, πολιτικές και αποφάσεις των «Ευρωπαίων αποικιοκρατών», όταν ήθελαν να εξευμενίσουν τους Ιθαγενείς κατακτημένους.

Μοίραζαν «πιχλιμπίδια, παιδικά παιχνίδια και χάντρες» και εφάρμοζαν με τέχνη την εξαγορά συνειδήσεων και την δημιουργία δια «χρήματος» δικών τους συνεργών και οικονομικών συνεταίρων.

Οι οικονομικές ενισχύσεις που προσφέρει για τους «αναξιοπαθούντες» ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, σε τίποτα δεν διαφέρουν από τα δώρα των αποικιοκρατών.

Σε ποιά λογική στέκει η απόφαση για την ενίσχυση κάποιων, με κάποια ΕΥΡΩ για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στα καύσιμα, όταν η λεγόμενη «ρήτρα προσαρμογής» είναι παράνομη, συνεχίζει να εισπράττεται και ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ προσπαθεί να ξεγελάσει κάποιους αφελείς ότι νοιάζεται για αυτούς.

Ας απαντήσει ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ποιοί οφελούνται από αυτές του τις αποφάσεις, ποιοί αισχροκερδούν και γιατί τους το επιτρέπει, ας ομολογήσει ο κ. Πρωθυπουργός το πόσο η φορολογία των καυσίμων επιβαρύνει την τιμή τους.

Στην πρώτη περίοδο της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, εισέπραξε ο κ. Πρωθυπουργός εύσημα για την αντιμετώπιση της, η εξέλιξη της όμως και τα αποτελέσματα της, μόνο για εύσημα δεν είναι.

Ανά κάτοικο ίσως είμαστε η χώρα με τούς περισσότερους θανάτους, όχι μόνο στην ΕΥΡΩΠΗ αλλά στον κόσμο, λεφτά μοιράστηκαν, το πού, σε ποιούς και πώς, ας μας εξηγήσει τώρα ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Τα λεφτόδενδρα κάρπισαν και γέμισαν τις τσέπες κάποιων χωρίς πρόγραμμα, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς προοπτικές, κάποιοι ξόφλισαν κάποιες δόσεις Εφορίας και Τραπεζών και τα μεγαλύτερα υπόλοιπα ποσά, φούσκωσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Τραγική η κατάληξη αυτών των αποφάσεων του κ. Πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν τους λαθεμένους χειρισμούς του οι δηλώσεις του μεγάλου «οσφυοκάμπτη» Τραπεζίτη του κ. Στουρνάρα ( αλλοίμονο μας, μας τον προορίζουν για Πρωθυπουργό), ότι μέσα στα χρόνια των πολλαπλών κρίσεων, αυξήθηκαν οι καταθέσεις. (Δεν ντρέπονται;)

Η μακρόχρονη διάρκεια των επιπτώσεων της Πανδημίας, δημιούργησε κοινωνική ανοσία και δεν ενδιαφέρει ποιά, πόσοι είναι οι νεκροί καθημερινά και πόσο συμπιεσμένο είναι το ΕΣΥ.

Η μεγάλη απάτη του μεταρυθμιστή Πρωθυπουργού, τις πρώτες μέρες της Πανδημίας σε ένα από τα τότε διαγγέλματα του ανακοίνωσε ότι άμεσα θα εξαγγείλει τις δικές του προτάσεις για το νέο ΕΣΥ.

Τελειώνει η θητεία του ( αμήν και πότε) και το μόνο που συμβαίνει είναι η απαξίωση του ΕΣΥ και η τμηματική Ιδιωτικοπίηση του, δεν το έκρυψε ποτέ του ο άνθρωπος, είναι θιασώτης και

εν πολλλοίς ενεργούμενο των ιδιωτικών συμφερόντων, η ΥΓΕΙΑ έχει πολλά λεφτά, γιατί να μην τα διαχειρίζονται οι φίλοι μας;

Αν εσύ και ο οποιοσδήποτε εσύ, αν αρρωστήσεις και δεν έχεις χωράφι να πουλήσεις, έχεις την επιλογή να πεθάνεις.

Ποιο χωράφι όμως, δεν πρόκειται να σου μείνει τίποτα, ΔΗΜΟΣΙΟ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ ένα πρόγραμμα έχουν, την «εξαφάνιση της μικρής ιδιοκτησίας», φόροι επί φόρων, εισφορές επί εισφορών, ληστρική συμπεριφορά για την είσπραξη οφειλών και από τούς δύο δυνάστες του κοσμάκη, ( έχετε δει ποιες είναι οι λεγόμενες προσαυξήσεις σε χρέη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ; Τόκοι ενάμιση τοις εκατό τον μήνα)

Μεταρρυθμιστής ή εμπριστής ο κ. Πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος τις Διεθνείς καταστάσεις και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν, έβαλε μπουρλότο σε ότι κρατούσε όρθια την Κοινωνία, διέλυσε και τους τελευταίους συνεκτικούς δεσμούς, απαξίωσε τις όποιες συλλογικότητες, οδήγησε τους πολίτες στην εξατομίκευση, το άγχος του αύριο, του χρέους και του θανάτου καθορίζουν πλέον τις καθημερινές μας συμπεριφορές.

Προετοιμάζεται λένε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για τις θερινές πυρκαγιές, ο Θεός να βάλει το χέρι του, τί να περιμένεις από ένα αδαή και ερασιτέχνη πυροσβέστη;

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος, 30/5/2022

ΥΣ: Μια άλλη φορά για τις επιτυχίες του στην εξωτερική πολιτική.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου