Τοπικές Ειδήσεις

Ματαιώνεται η αγωγή γνωστού συνδικαλιστή εις βάρος υποψηφίου στην Περιφέρεια για συκοφαντική δυσφήμιση

Ματαιώνεται η συζήτηση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου την 6η Ιουνίου 2019 της αγωγής που υπέβαλε εις βάρος του κ. Σταμάτη Μαργέλλου υποψηφίου της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης, με την οποία διεκδικούσε χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 100.000 ευρώ για ηθικές βλάβες που υπέστη.
Επίκειται μάλιστα παραίτηση από το δικόγραφο ενώ σε ποινικό επίπεδο επίκειται η ανάκληση και αποδοχή ανακλήσεως και σχετικής μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση.
Ο κ. Μαργέλλος ανήρτησε χθες στον λογαριασμό του στο facebook τα εξής:
«Πριν μερικούς μήνες, ήρθα σε διαδικτυακή κόντρα με τον σημερινό μου φίλο Αθανάσιο Σταμούλη χρησιμοποιώντας ομολογουμένως κάποιους μειοτικούς χαρακτηρισμούς για την πορεία του. Ορισμένες φορές, και είμαι σίγουρος οτι κάποιοι απο εσάς έχετε πέσει στην ιδια λούμπα, υπάρχουν “καλοθελητές” που μεταφέρουν διαστρεβλωμένες απόψεις για κάποιους ανθρώπους.
Όταν συνάντησα από κοντά το Θανάση και συζητήσαμε ήρεμα, διαπίστωσα ότι είναι ένας άνθρωπος με χρυσή καρδιά και με μεγάλο κοινωνικό έργο. Μάλιστα τυγχάνει να έχουμε κοινό πάθος για τον αθλητισμό αφού και αυτός διατηρεί παιδική ομάδα μπάσκετ στην Κρεμαστή αλλά και την ομάδα μπάσκετ της Καλλιθέας.
Όλα αυτά τα λέω γιατί είμαι ειλικρινής όπως πολύ καλά ξέρετε και έχω τα κότσια να αναγνωρίζω πότε έκανα λάθος εκτίμηση για έναν άνθρωπο. Τέλος θα πώ οτι μέσα από τις παρεξηγήσεις μπορούν να γεννηθούν οι μεγαλύτερες φιλίες…».
Όπως είχε εκθέσει ο ενάγων, στην αγωγή, που υπέβαλε δια του συνηγόρου του κ. Ηλία Ζωγραφίδη, είναι έγγαμος, πατέρας 3 τέκνων και εργάζεται από το έτος 1978 όντας παράλληλα μέλος του σωματείου του κλάδου του…
«Ήδη από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας η ευσυνειδησία, υπευθυνότητα, η αξιοπιστία μου και κυρίως η ευαισθητοποίησή μου ως προς την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους και συμπαραστάτες μου στην πορεία της ζωής μου, οι οποίοι επί σειράν ετών με υποστηρίζουν ένθερμα με την ψήφο τους στις εκλογές του Σωματείου (…).
Είχα δε την τιμή να εκλεγώ έχοντας διάφορες ιδιότητες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, ήτοι μέλος του, αντιπρόεδρός του και για δέκα (10) και πλέον συναπτά έτη αρχομένων τούτων από το έτος 2007 και μέχρι σήμερα διατελώ Πρόεδρος αυτού» επισημαίνει, στην αγωγή του.
Αναφέρει ακολούθως ότι διάγει έναν απλό και λιτό βίο και κατοικεί με την οικογένειά του στην οικία τους στη Ρόδο συνολικής επιφανείας μόλις εξήντα τ.μ..
Την 9η Ιουλίου 2018, ημέρα Δευτέρα και περί τις 11:25 π.μ. ο εναγόμενος ανήρτησε εντελώς απρόκλητα και αιφνίδια και χωρίς τη συναίνεσή του γι αυτό, στον προσωπικό του λογαριασμό στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης “facebook” στο διαδίκτυο, φωτογραφία του και δημοσίευμα, το οποίο περιείχε ψευδείς, προσβλητικούς και συκοφαντικούς για την τιμή, την υπόληψη και την εν γένει προσωπικότητά του ισχυρισμούς, παρουσιάζοντας τον ως εργατοπατέρα, που βολεύτηκε στο κλαρί του “βρώμικου συνδικαλισμού”, ότι έχει πάρει “εργολαβία τη θέση του προέδρου με αμφιλεγόμενες διαδικασίες”.
Αμφισβητεί την πηγή των εσόδων του και υποστηρίζει ότι φορά πανάκριβα ρούχα, τρώει με χρυσά κουτάλια με την εργοδοσία και συντηρεί αθλητική ομάδα χωρίς να έχει πόρους προς τούτο.
Δημοσίευσε εξάλλου μια σύνθεση κολάζ – φωτογραφιών του αποτελούμενη από έξι φωτογραφίες του, την οποία επιμελήθηκε επισταμένως και ενδελεχώς και στις οποίες επεσήμανε τα λογότυπα των εταιρειών μίας εκάστης μπλούζας που φορούσε σχηματίζοντας “κύκλο” γύρω από αυτά!
Την ανωτέρω ανάρτηση σχολίασαν και έτεροι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης “facebook”, ορισμένοι εκ των οποίων συμφώνησαν και επικρότησαν την ανωτέρω ενέργεια του εναγομένου και ορισμένοι εξ αυτών παρέθεσαν έντονα προσβλητικά σχόλια για το πρόσωπό του, την τιμή του και την ιδιότητά του ως Προέδρου του Σωματείου.
Με έκπληξη και αγανάκτηση διάβασε εμβρόντητος τα ανωτέρω, όταν ξεκίνησε να δέχεται στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο αλλά και στο σταθερό τηλέφωνο του Σωματείου καταιγιστικές τηλεφωνικές κλήσεις από φίλους και γνωστούς του. Σημειωτέον ότι η ανωτέρω προσβλητική και ψευδής ανάρτηση κοινοποιήθηκε οκτώ φορές από έτερους χρήστες του “facebook” σε λογαριασμούς άλλων χρηστών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου