Τοπικές Ειδήσεις

Ο Βασίλης Υψηλάντης με τον Υπ. Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για τα θέματα της ακτοπλοΐας

Το Υπουργείο Ναυτιλίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης και έλαβε μέρος σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη και τη συμμετοχή του Γ.Γ Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, υπηρεσιακών παραγόντων και του προέδρου της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Γιάννη Φραγκούλη.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης έθεσε τα παρακάτω ζητήματα εκ νέου και έλαβε απαντήσεις . Συγκεκριμένα :

1) Ξεκινούν τα δρομολόγια στα νησιά βόρεια της Δωδεκανήσου και θα γίνονται απρόσκοπτα οι μεταφορές που έχουν προγραμματίσει οι κτηνοτρόφοι των μικρών νησιών. Την Κυριακή 2 Απριλίου το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ με ελεύθερο δρομολόγιο και την προσεχή Δευτέρα τα επιδοτούμενα. Γίνεται προκήρυξη για τα δρομολόγια που εκτελούσε το ΖΕΦΥΡΟΣ. Το υπουργείο είναι ανοιχτό στην εξέταση προτάσεων της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου με βάση τα νέα δεδομένα.

2) Το υπουργείο μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη λειτουργία της σχολής μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου αναμένει τις πρωτοβουλίες του Δήμου για το κτιριακό θέμα.

3) Τα δρομολόγια της Blue Star σε Κάσο και Κάρπαθο αναβαθμίζουν την ακτοπλοΐα στην περιοχή.

4) Για τη Σχολή Δυτών. Δεν προχώρησε η αναμενόμενη χρηματοδότηση λειτουργίας της σχολής από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η λειτουργία της, την επόμενη περίοδο θα διασφαλιστεί με άλλους πόρους καθώς επίσης ολοκληρώνεται η μελέτη για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της και η δέσμευση 500.000 ευρώ για την λειτουργία της.

5) Ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι Αγίου Ανδρέα Αστυπάλαιας

6) Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες με το υπουργείο Ανάπτυξης και εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν οι καταβολές ατομικών αιτήσεων για το 2022 και ο προγραμματισμός για τις επιχειρήσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου