Τοπικές Ειδήσεις

SMERemediumCap: Συμφωνία εξαγοράς του πεντάστερου Patmos Aktis – Επένδυση ύψους 17 εκατ. ευρώ

Σε συμφωνία εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας που θα συσταθεί δια εισφοράς της αποσχισθείσας δραστηριότητας του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & SPA (“Patmos Aktis”) από την εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΚΩΣ Α.Ε., συμφερόντων της Οικ. Νικολάου Πουλιού προχώρησε το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (“SMERC”).

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά από την 3η Ιουνίου.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον κόλπο του Γροίκου, λειτούργησε αρχικά ως ΞΕΝΙΑ και σήμερα, αποτελεί το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στην Πάτμο.

Το SMERC στοχεύει να αυξήσει τη δυναμικότητα των 175 κλινών που διαθέτει σήμερα το ξενοδοχείο, ενώ πρόκειται να προστεθούν παραδοσιακά οικοδομικά στοιχεία της Πάτμου στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να υπάρχει εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον, την οικολογία και την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.

“Η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση ύψους συνολικά € 17 εκατ., αξιοποιεί τη δυναμική αύξηση της ζήτησης στον τομέα της φιλοξενίας τα τελευταία χρόνια, ο οποίος είχε πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Αποτελεί δε, ένα ακόμη έμπρακτο παράδειγμα της αποστολής του Ταμείου μας, να επενδύει σε ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης και δυνατότητες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, προσθέτοντας αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους και δημιουργώντας, παράλληλα, νέες οικονομικές ευκαιρίες και δυνατότητες στην τοπική κοινωνία και την ελληνική οικονομία” αναφέρει ο Πρόεδρος του SMERC, Νίκος Καραμούζης.

“Η Οικ. Νικολάου Πουλιού, δημιουργός του Patmos Aktis, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, θα συνεχίσει να στηρίζει το εγχείρημα, βοηθώντας με την πολύτιμη εμπειρία και γνώση του κλάδου και της περιοχής”, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καραμούζης.

 

Πηγή  tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου