Ρεπορτάζ

Εφάπαξ εισφορά για τους αξιολογημένους διαιτητές, με δύο ερωτηματικά

Αλλαγή στο καθεστώς, το οποίο ίσχυε μέχρι πρότινος στο πεδίο της παρακράτησης από τις Ενώσεις μέρους της αμοιβής των αξιολογημένων διαιτητών, επήλθε μετά από τις συζητήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.
Η πρακτική των ποσοστών επί των χρημάτων που λάμβαναν οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές εγκαταλείπεται και αντικαθίσταται από την υποχρέωση της ετήσιας εφάπαξ συνδρομής, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο καθένας εκ των παραπάνω.
Τα ποσά που συμφωνήθηκαν και τα οποία προορίζονται για να καλύψουν εκπαιδευτικές ανάγκες, είναι τα παρακάτω:
1η Κατηγορία – Διαιτητής FIFA
1,250.00 €
1η Κατηγορία – Διαιτητής
1,000.00 €
1η Κατηγορία – Βοηθός Διαιτητής FIFA
1,000.00 €
1η Κατηγορία – Βοηθός Διαιτητής
750.00 €
1η Κατηγορία – Παρατηρητής
400.00 €
2η Κατηγορία – Διαιτητής
750.00 €
2η Κατηγορία – Βοηθός Διαιτητής
400.00 €
2η Κατηγορία – Παρατηρητής
200.00 €
3η Κατηγορία – Διαιτητής
200.00 €
3η Κατηγορία – Βοηθός Διαιτητής
150.00 €
3η Κατηγορία – Παρατηρητής
150.00 €
Σημειώνεται, πως η έκταση εφαρμογής των νέων αποφάσεων παραμένει στη διακριτική ευχέρεια των ΕΠΣ της χώρας. Η Ένωση Δωδεκανήσου είναι μέχρι σήμερα μία από τις λίγες που δεν εισπράττει ποσοστά από τις αμοιβές των διαιτητών (στο ταμείο της μπαίνουν μόνο τα έσοδα από τα σήματα), κάτι που ισχύει και για τους μη αξιολογημένους που ορίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα (το νέο καθεστώς δεν τους συμπεριλαμβάνει), αρκούμενη στη διακριτική παρακολούθηση της διαχείρισης των χρημάτων από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου.
Ο τελευταίος διατηρεί τη δυνατότητα να συντηρεί τα γραφεία του και ταυτόχρονα να συμμετέχει στις απαραίτητες εκπαιδευτικές δράσεις, αν και οι τελευταίες αλλαγές θέτουν δύο σημαντικά ερωτήματα, τα οποία προς το παρόν δεν έχουν απαντηθεί.
Το πρώτο αφορά στο κατά πόσο τα ποσά που θα εισπράττονται θα συνεχίσουν να επαρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΣΔΠΔ, δεδομένου πως στους πίνακες των εθνικών κατηγοριών έχουν μείνει λίγοι.
Όσο για το δεύτερο, αναφέρεται στον αριθμό των αγώνων που θα ορίζονται οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές, ώστε στο τέλος της ημέρας, να μη βγουν ζημιωμένοι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου