Να μην γίνει κατηγορία εις βάρος δύο Πολωνών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της αγοράς και κατοχής για τον πρώτο και της πώλησης, αποστολής και εισαγωγής για τον δεύτερο, αποφάσισε με Βούλευμα, που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Την 27η Δεκεμβρίου 2016 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν 35χρονο Πολωνό ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Συγκατηγορούμενός του ήταν και ένας ομοεθνής του, που πωλούσε ανενόχλητος ουσίες μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.
Πιο συγκεκριμένα την  27η Δεκεμβρίου 2016 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου πραγματοποίησαν έρευνες με τη συμμετοχή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών σε εταιρείες ταχυμεταφορών και εντοπίστηκε ένα δέμα που περιείχε ουσίες.
Όταν το δέμα παρελήφθη από τον 35χρονο Πολωνό οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έρευνα που ακολούθησε βρήκαν στο εσωτερικό του κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού βάρους 66 γραμμαρίων σε 7 συσκευασίες.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κι εκεί βρέθηκε ένας 51χρονος ημεδαπός.
Εντός της οικίας βρέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, extre από την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, πλαστικά σακουλάκια για την συσκευασία ναρκωτικών και στο δωμάτιο του δεύτερου ένα αεροβόλο πιστόλι και μία σακούλα με λαθραίο καπνό βάρους 32 γραμμαρίων.
Προέκυψε από την προανάκριση που ακολούθησε ότι αποστολέας του δέματος με τα ναρκωτικά από την Πολωνία ήταν ένας ομοεθνής του 35χρονου.
Ο 35χρονος διατείνεται ότι οι ουσίες που του απεστάλησαν και παρέλαβε είναι νόμιμες και ότι τις προμηθεύτηκε μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο έναντι 220 ευρώ.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι αγόρασε τις ουσίες για ιδίαν χρήση και ότι σκόπευε να τις χρησιμοποιήσει τις ημέρες των εορτών. Για τις αποστολές χρημάτων που απεικονίζονται σε  extre, που βρέθηκαν στην οικία του, υποστήριξε ότι αφορούν χρήματα που οφείλει σε φίλους του.
Ενώπιον της Ανακρίτριας Υπηρεσίας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ουσία που βρέθηκε στην κατοχή του, έχει την επωνυμία «4ΕΜΑ» και διατίθεται νόμιμα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για μεθαμφεταμίνη και υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ουσία πωλείται από την ίδια ιστοσελίδα έναντι 600 ευρώ.
Τόνισε επίσης ότι προόριζε την ουσία για ιδίαν χρήση σε κάποιο νυχτερινό κέντρο, που θα διασκέδαζε την περίοδο των εορτών κι ότι κάνει χρήση αυτής από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Σημειώνεται ότι από τις έρευνες που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, προέκυψε ότι ο 35χρονος αγόρασε τις ουσίες από ηλεκτρονικό κατάστημα στο internet που λειτουργεί στην Πολωνία και ότι στο ίδιο κατάστημα πωλούνται πλήθος ουσιών ακόμη κι ορισμένες που διαφημίζονται ως συνθετική κοκαϊνη.
Ο 35χρονος αμφισβήτησε την φύση της ουσίας ως ναρκωτική από την πρώτη στιγμή και μετά τη διενέργεια χημικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι πράγματι δεν ανιχνεύτηκαν ουσίες που υπάγονται στους πίνακες ναρκωτικών.
Από την στιγμή που η ουσία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ναρκωτική στην Ελλάδα δεν δικαιολογείται η άσκηση δίωξης εις βάρος του.
Την υπόθεση χειρίστηκαν οι δικηγόροι κκ. Μαρία Κρικοπούλου και Μ. Θεοδώρου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ