ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΡΟΔΑ είναι αποφασισμένη να ανανεώσει το στόλο της

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Λεωφορεία ΡΟΔΑ

Θέ­μα­τα σχε­τι­ζό­με­να με τη βελ­τί­ω­ση της λει­τουρ­γί­ας και την ανα­νέ­ω­ση του στό­λου της ΡΟΔΑ συ­ζη­τή­θη­καν σε νέα σύ­σκε­ψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χθες στο γρα­φείο του δη­μάρ­χου κ. Στάθη Κου­σουρ­νά.

Συμ­με­τεί­χαν ο δή­μαρ­χος κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς, ο αντι­δή­μαρ­χος Οι­κο­νο­μι­κών κ. Νίκος Τσου­κα­λάς, ο πρό­ε­δρος της ΡΟΔΑ κ. Δη­μή­τρης Κα­ρα­τζιάς, ο αντι­πρό­ε­δρος κ. Γιάν­νης Κο­ρω­ναί­ος και ο πρό­ε­δρος του Σω­μα­τεί­ου Ερ­γα­ζο­μέ­νων κ. Μα­νώ­λης Κο­ντου­δά­κης.

«Συ­ζη­τή­σα­με για τα 24 άτομα προ­σω­πι­κό που θα προ­σλά­βου­με φέτος. Θα ξε­κι­νή­σου­με άμεσα τις δια­δι­κα­σί­ες ώστε να γί­νουν οι προ­σλή­ψεις των 17 οδη­γών, των 4 εκ­δο­τών ει­σι­τη­ρί­ων και των 2 μη­χα­νι­κών που χρεια­ζό­μα­στε», δή­λω­σε ο πρό­ε­δρος της ΡΟΔΑ κ. Δ Κα­ρα­τζιάς και πρό­σθε­σε πως έχει κα­τα­τε­θεί αί­τη­μα και για άλλες προ­σλή­ψεις, οι οποί­ες θα εγκρι­θούν αρ­γό­τε­ρα.

«Προ­σπα­θού­με να ετοι­μά­σου­με την προ­κή­ρυ­ξη γρή­γο­ρα για να εγκρι­θούν οι προ­σλή­ψεις γρή­γο­ρα και να μην αντι­με­τω­πί­σου­με προ­βλή­μα­τα. Το θέμα με το προ­σω­πι­κό εκτι­μώ πως το έχου­με λύσει», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρα­τζιάς.

«Ανα­γνω­ρί­ζου­με πως ο στό­λος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ χρειά­ζε­ται ανα­νέ­ω­ση. Θα δρο­μο­λο­γη­θούν προ­σε­χώς δύο λε­ω­φο­ρεία που αγο­ρά­σα­με μέσω του ΕΣΠΑ. Αυτά θα συν­δέ­ουν το λι­μά­νι της Ακα­ντιάς με το κέ­ντρο της πό­λε­ως», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρα­τζιάς, που ανα­φέρ­θη­κε και στη συ­νά­ντη­ση που είχε με στε­λέ­χη της Alpha Bank.

«Προ­σπα­θού­με να προ­χω­ρή­σου­με στην αγορά νέων λε­ω­φο­ρεί­ων με leasing από την Alpha Bank. Αν αυτό δεν επι­τευ­χθεί, θα προ­χω­ρή­σου­με στην ενοι­κί­α­ση τεσ­σά­ρων οχη­μά­των τύπου φυ­σού­νας. Δυο από αυτά θα δρο­μο­λο­γη­θούν στη γραμ­μή του Φα­λη­ρα­κί­ου και δυο στη γραμ­μή που θα συν­δέ­ει το κέ­ντρο της πό­λε­ως με το αε­ρο­δρό­μιο», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρα­τζιάς και πρό­σθε­σε πως είναι απα­ραί­τη­το να αγο­ρα­στούν τέσ­σε­ρα ή πέντε λε­ω­φο­ρεία.

Το θέμα θα συ­ζη­τη­θεί στη συ­νε­δρί­α­ση του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου της ΡΟΔΑ που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σή­με­ρα.

«Ακόμη και τον Ιού­λιο ή τον Αύ­γου­στο να έρ­θουν τα λε­ω­φο­ρεία στη Ρόδο θα βοη­θή­σουν την επι­χεί­ρη­ση. Το θέμα θα συ­ζη­τη­θεί στην αυ­ρια­νή συ­νε­δρί­α­ση του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου της ΡΟΔΑ», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρα­τζιάς και πρό­σθε­σε πως στη χθε­σι­νή σύ­σκε­ψη έγινε συ­ζή­τη­ση και για την οι­κο­νο­μι­κή κα­τά­στα­ση της ΡΟΔΑ.

«Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ ανέ­λα­βε υπο­χρε­ώ­σεις άλλων δομών που με­τα­φέρ­θη­καν στο Δήμο. Εμείς κα­τα­βά­λα­με 900.000 ευρώ και δεν πή­ρα­με ούτε ένα ευρώ από το Δήμο Ρόδου, ο οποί­ος δεν θα πρέ­πει να δεί­χνει ότι χρη­μα­το­δο­τεί την επι­χεί­ρη­ση που πα­ρά­γει με­γά­λο έργο στον του­ρι­σμό και όχι μόνο», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρα­τζιάς και πρό­σθε­σε πως τα λε­ω­φο­ρεία της ΡΟΔΑ εκτε­λούν δρο­μο­λό­για και στις πιο απο­μα­κρυ­σμέ­νες δη­μο­τι­κές ενό­τη­τες.

«Η ΡΟΔΑ θα πρέ­πει να λει­τουρ­γεί καλά. Μπο­ρεί μέσω ενός παι­δι­κού σταθ­μού που λει­τουρ­γεί στ’ Αφά­ντου να έρ­θουν 250.000 ευρώ στην επι­χεί­ρη­ση», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρα­τζιάς.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.