ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Ένα δισεκατομμύριο ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης επενδύθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στο ΕΣΥ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α

Στην επί­τευ­ξη του στό­χου της απορ­ρό­φη­σης του Με­σο­πρό­θε­σμου Προ­γράμ­μα­τος 2025 όσον αφορά στα έργα του Τα­μεί­ου Ανά­καμ­ψης και Αν­θε­κτι­κό­τη­τας στά­θη­κε σε δή­λω­σή του ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Άδω­νις Γε­ωρ­γιά­δης.

«Η ση­με­ρι­νή ημέρα είναι ακόμα ένα ορό­ση­μο για τη συ­στη­μα­τι­κή και επί­μο­νη ερ­γα­σία όλων μας στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας τα τε­λευ­ταία 2 χρό­νια. Για ακόμα μία χρο­νιά όχι μόνο πε­τύ­χα­με τον στόχο απορ­ρό­φη­σης του Με­σο­πρό­θε­σμου Προ­γράμ­μα­τος 2025 για το Τα­μείο Ανά­καμ­ψης και Αν­θε­κτι­κό­τη­τας, αλλά και τον υπερ­βή­κα­με ση­μα­ντι­κά», ανα­φέ­ρει με­τα­ξύ άλλων ο υπουρ­γός Υγεί­ας.

Μά­λι­στα, όπως το­νί­ζει, απορ­ρο­φή­θη­καν συ­νο­λι­κά 615 εκατ. ευρώ, με τον αρ­χι­κό στόχο που είχε τεθεί από το Υπουρ­γείο Οι­κο­νο­μι­κών να υπερ­κα­λύ­πτε­ται κατά 22%.

Ανα­λυ­τι­κά η δή­λω­ση του υπουρ­γού Υγεί­ας

«Η ση­με­ρι­νή ημέρα είναι ακόμα ένα ορό­ση­μο για τη συ­στη­μα­τι­κή και επί­μο­νη ερ­γα­σία όλων μας στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας τα τε­λευ­ταία 2 χρό­νια. Για ακόμα μία χρο­νιά όχι μόνο πε­τύ­χα­με τον στόχο απορ­ρό­φη­σης του Με­σο­πρό­θε­σμου Προ­γράμ­μα­τος 2025 για το Τα­μείο Ανά­καμ­ψης και Αν­θε­κτι­κό­τη­τας, αλλά και τον υπερ­βή­κα­με ση­μα­ντι­κά.

Κλεί­νου­με τη χρο­νιά πε­τυ­χαί­νο­ντας απορ­ρό­φη­ση των πόρων του Τα­μεί­ου Ανά­καμ­ψης και Αν­θε­κτι­κό­τη­τας ύψους 615.000.000€, υπερ­κα­λύ­πτο­ντας τον αρ­χι­κό στόχο που είχε τεθεί από το Υπουρ­γείο Εθνι­κής Οι­κο­νο­μί­ας και Οι­κο­νο­μι­κών, κατά 22%.

Για 2η συ­νε­χή χρο­νιά πε­τυ­χαί­νου­με, σε πεί­σμα των ψευ­δο­λο­γού­ντων, ρεκόρ απορ­ρο­φη­τι­κό­τη­τας καθώς και το 2024 οι πόροι που αξιο­ποι­ή­θη­καν ανήλ­θαν στα 400.000.000€ υπερ­κα­λύ­πτο­ντας τον σχε­τι­κό στόχο κατά 71%.

Τα τε­λευ­ταία 2 χρό­νια πάνω από 1 δι­σε­κα­τομ­μύ­ριο Ευρώ έχει επεν­δυ­θεί προς όφε­λος των Ελ­λή­νων Πο­λι­τών για:

– εκ­συγ­χρο­νι­σμό και ανα­βάθ­μι­ση των υπο­δο­μών των Νο­σο­κο­μεί­ων και Κέ­ντρων Υγεί­ας

– ⁠προ­μή­θεια νέου και πρω­το­πο­ρια­κού ια­τρο­τε­χνο­λο­γι­κού εξο­πλι­σμού

– ⁠διε­νέρ­γεια εξε­τά­σε­ων προ­συμ­πτω­μα­τι­κού ελέγ­χου για τα μεί­ζο­να νο­σή­μα­τα σε εκα­τομ­μύ­ρια συ­μπο­λί­τες μας

– ⁠διε­νέρ­γεια δε­κά­δων χι­λιά­δων δω­ρε­άν απο­γευ­μα­τι­νών χει­ρουρ­γεί­ων μειώ­νο­ντας δρα­στι­κά τη λίστα ανα­μο­νής

– ⁠ει­σα­γω­γή νέων ψη­φια­κών ερ­γα­λεί­ων όπως το Myhealthapp και το 1566 για την άμεση εξυ­πη­ρέ­τη­ση των πο­λι­τών για τα ρα­ντε­βού τους, τα φάρ­μα­κά τους και την εν γένει επι­κοι­νω­νία τους με το σύ­στη­μα υγεί­ας

– ⁠με­ταρ­ρύθ­μι­ση της Ψυ­χι­κής Υγεί­ας

– ⁠ποιο­τι­κή φρο­ντί­δα ασθε­νών στο σπίτι

Το Εθνι­κό Σύ­στη­μα Υγεί­ας άλ­λα­ξε και οι Έλ­λη­νες πο­λί­τες καθώς τα έργα ολο­κλη­ρώ­νο­νται θα απο­λαμ­βά­νουν όλο και ποιο­τι­κό­τε­ρες υπη­ρε­σί­ες.

Συ­νε­χί­ζου­με το έργο μας με σχέ­διο και όρεξη για δου­λειά».

Πηγή: protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.