Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις αποφάσεις επί των απολογιών, στις διαπιστωτικές πράξεις και στις δημόσιες δυσμενείς κρίσεις.
Οι μεγαλύτερες ποινές επιβλήθηκαν στον N. Kuci της Α.Ε. Κατταβιάς για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Φοίβο (πέντε αγωνιστικές) και στον Σ. Σκυλλαράκη του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αρχίπολης (τέσσερις αγωνιστικές).
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις καθώς και οι ευχές της Π.Ε.:
Ο πρόεδρος και τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής εύχονται ευτυχισμένο το νέο έτος! Το 2020 να είναι μια χρονιά με αγάπη, χαμόγελα, υγεία και ευημερία για όλους.
Ποινές ποδοσφαιριστών
Φοίβος- Α.Ε. Κατταβιάς στις 21/12 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κατταβιάς, N. Kuci ποινή πέντε αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ γιατί απώθησε τον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1ε’ και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Α.Ο. Πυλίου- Αστέρας Παστίδας στις 21/12 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Πυλίου, Δημ. Μικκιού ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Άγιος Γεώργιος Μαλώνας- Εθνικός Αρχίπολης στις 22/12 (7η αγωνιστική, εξ αναβολής)
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας, Μ. Χατζημανώλη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας, Σ. Σκυλλαράκη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά στο διαιτητή και στους βοηθούς διαιτητές (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 27/01/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 117 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Φοίβος- Α.Ε. Κατταβιάς που διεξήχθη στο γήπεδο Κρεμαστής στις 21/12/2019, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου της Α.Ε. Κατταβιάς και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Εμμ. Φραντζή, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Αποφάσεις απολογιών
Κλεάνθης- Κλεόβουλος στις 18/12 (15η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Κλεάνθη την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Αντ. Μπότσαρη – μέλος του Δ.Σ. την πειθαρχική ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον χώρο των αποδυτηρίων για 4 αγωνιστικές (άρθρο 15’ παρ. 3’ και 6α’, άρθρο 11’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων της ΕΠΣΔ και του διαιτητού του αγώνος ΑΕΡΑ- Α.Ο. Πυλίου στις 15/12/2019
Η Πειθαρχική Επιτροπή κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο το σωματείο της ΑΕΡΑ για το παράπτωμα των δημόσιων δυσμενών κρίσεων, δυσφημιστικών δηλώσεων κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό της παρούσης και επιβάλλει σε βάρος του εγκαλούμενου σωματείου της ΑΕΡΑ την χρηματική ποινή 500 ευρώ (άρθρο 20Α’ παρ.1’ και παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Κλήση προς απολογία
Σύμφωνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε εγγραφή απολογία μέχρι την Πέμπτη 09/01/2020 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Άγιος Γεώργιος Μαλώνας- Εθνικός Αρχίπολης στις 22/12 (7η αγωνιστική, εξ αναβολής)
Το σωματείο του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και στην έκθεση του παρατηρητή αγώνος, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,13,14,15 παρ. 3’ και παρ. 6’ του Πειθαρχικού Κώδικα.
ΑΕΡΑ- Α.Ο. Πυλίου στις 15/12 (14η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή κάνει δεκτό το από 23/12/2019 αίτημα του σωματείου της ΑΕΡΑ περί αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης, σχετικά με τα αναγραφέντα στο φύλλο αγώνος της 14ης αγωνιστικής (15/12/2019) μεταξύ ΑΕΡΑ και Α.Ο. Πυλίου λόγω σπουδαίου λόγου (άρθρο 20’ παρ. 4’ του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της ΕΠΟ). Η εκδίκαση της ως άνω υπόθεσης αναβάλλεται για τις 09/01/2020 και ώρα 16:00.
Ηρακλής Μαριτσών- Φοίβος στις 15/12 (14η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή κάνει δεκτό το από 27/12/2019 αίτημα του σωματείου του Ηρακλή Μαριτσών περί αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης, σχετικά με τα αναγραφέντα στο φύλλο αγώνος της 14ης αγωνιστικής (15/12/2019) μεταξύ Ηρακλή Μαριτσών και Φοίβου λόγω σπουδαίου λόγου (άρθρο 20’ παρ. 4’ του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της ΕΠΟ). Η εκδίκαση της ως άνω υπόθεσης αναβάλλεται για τις 09/01/2020 και ώρα 16:00.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου