ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα μέτρα: Οι ημερομηνίες διάθεσης των δωρεάν self-test για όλους τους ενήλικους ενόψει Χριστουγέννων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τεστ κορωνοιος covid

Δωρεάν self-test θα μπορεί να προ­μη­θευ­τεί κάθε ενή­λι­κος, εμβο­λια­σμέ­νος και μη, στο διά­στημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμ­βρίου και από τις 3 έως τις 7 Ιανουα­ρίου, προ­κει­μέ­νου να ελεγ­χθεί η δια­σπορά του ιού την περίοδο των εορτών.

Συγκε­κρι­μένα, όπως ανα­κοί­νωσε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, ενόψει των γιορτών η πολι­τεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπλη­ρω­μα­τικό μέτρο. «Στο διά­στημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμ­βρίου θα δια­θέ­σει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβο­λια­σμένο και μη, ώστε να εντο­πι­στούν πιθανοί ασυμ­πτω­μα­τι­κοί φορείς του ιού πριν από τα Χρι­στού­γεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επα­να­λη­φθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουα­ρίου ώστε να παρα­κο­λου­θή­σουμε την πορεία της μετά­δο­σης της παν­δη­μίας στην διάρ­κεια των γιορτών», ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Όπως είπε, είναι σημα­ντικό όλοι να ελεγ­χό­μα­στε κατά τις συνα­θροί­σεις των ημερών, ενώ γνω­στο­ποί­ησε ότι ανα­λυ­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις θα κάνει αύριο ο υπουρ­γός Υγείας Θανος Πλεύρης. «Έχουμε εξα­σφα­λί­σει μέσα από την Πολι­τική Προ­στα­σία ακόμα 20 εκα­τομ­μύ­ρια self-tests και για τις ανάγκες των σχο­λείων μας», πρό­σθεσε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.