Τοπικές Ειδήσεις

Βιωματικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Πεταλούδων Ρόδου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα:

 

«Διδακτικές Τεχνικές, Τ.Π.Ε και Θέατρο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

 

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εισαγωγή των εκπαιδευτικών στις διδακτικές τεχνικές, τις νέες τεχνολογίες και  το θέατρο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Επίσης την εξοικείωση τους με την  χρήση τεχνικών θεάτρου στην εκπαίδευση (τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού, μορφές θεατρικής δράσης, βιωματική επεξεργασία θεμάτων που αφορούν την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος μέσα από παιχνίδια ρόλων, debate και του Forum theatre).

Στόχος είναι η επαφή των συμμετεχόντων με εφαρμογές νέων τεχνολογιών στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και τις τεχνικές θεάτρου ως έννοια και ως βίωμα, η σωματική και συναισθηματική απελευθέρωση μέσα από τη διάδραση και τη συνεργασία των  μελών της ομάδας, καθώς και η διαμόρφωση θετικών στάσεων για τη χρήση των τεχνικών αυτών στη διδακτική πράξη.

 

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί

την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Πεταλούδων στο Θεολόγο

και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, οι οποίοι α) έχουν αναλάβει ή  β) ενδιαφέρονται να αναλάβουν την υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και δεν έχουν παρακολουθήσει Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Από τους υπόλοιπους, προηγούνται εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Πεταλούδων.

Είσοδος ελεύθερη, στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, 17.30-20.00, Θεολόγος-Ρόδος, ΚΠΕ Πεταλούδων

17.30 -18.00       :Προσέλευση, Καφές, Χαιρετισμοί

18.00 – 18.30     :Διδακτικές τεχνικές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Χάρης Συργιάννης, Υπεύθυνος ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου

18.30 – 19.00     :Νέες τεχνολογίες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Λαμπρινή Γιοβανούδη, Μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Πεταλούδων

19.00 -19.30       :Από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Σπυράκης Σταύρος, Δάσκαλος, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου. MSc Διδακτική Διαχείρισης Περιβάλλοντος, της Σχολής Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ.

19.30 – 20.00     :Συζήτηση – Προβληματισμοί

 

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, 9.30-13.00, Ρόδος, Δημοτικό Θέατρο

09.30- 10.00        :Προσέλευση, καφές

10.00 -12.00       :Θεατρικές Τεχνικές, ως διδακτικό εργαλείο στη βάση των σύγχρονων διδακτικών προσεγγίσεων στο χώρο της Π.Ε και της Ε.Π.Α. Τεχνικές διερεύνησης διαχείρισης περιβαλλοντικών διλλημάτων – FORUM THEATER  ( ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ)

Σπυράκης Σταύρος, Δάσκαλος, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου. MSc Διδακτική Διαχείρισης Περιβάλλοντος, της Σχολής Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ.

12.00–13.00       :Βιωματικό Θεατρικό Εργαστήριο Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης – ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΤΟΥ FORUM THEATER  )

Σπυράκης Σταύρος, Δάσκαλος, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης Χίου. MSc Διδακτική Διαχείρισης Περιβάλλοντος, της Σχολής Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ.

 

 Για το ΚΠΕ Πεταλούδων

Ο Υπεύθυνος

 

Χάρης Συργιάννης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου