Τοπικές Ειδήσεις

Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Μανώλη Γλυνού στην Κω

 

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου αφίχθη, ακτοπλοϊκώς στην Κω για να πραγματοποιήσει  περιοδεία.

Αναλυτικότερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός είχε θεσμική συνάντηση με το Δήμαρχο Κω κ Γιώργο Κυρίτση στο κτήριο του Δημαρχείου.

Κατά την συνάντηση  συζητήθηκαν τα σημαντικότερα τοπικά ζητήματα για τα οποία ο δήμος επιζητεί την συνεργασία της Περιφέρειας προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις προς την επίλυση τους.

Ειδικότερα δόθηκε έμφαση  στην  αναγκαιότητα να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του λιμένα της Κω και των χώρων θρησκευτικής λατρείας έπειτα από τις ζημιές που υπέστησαν μετά τον σεισμό του 2017.

Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στις συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο του Διοικητηρίου όπου η άμεση αποσυμφόρηση των φιλοξενούμενων υπηρεσιών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις είναι μονόδρομος.

Επίσης αναλύθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Επαρχείου σε ότι αφορά το γραφείο συγκοινωνιών και την δνση Γεωργίας.

Αντίστοιχα συζητήθηκε το ζήτημα  επάρκειας του Νοσοκομείου Κω σε συνδυασμό με την ανάγκης στελέχωσης του Κέντρου υγείας Αντιμάχειας, το οποίο αν και σύγχρονο επί της ουσίας υπολειτουργεί.

Επιπρόσθετα τέθηκε η πρόταση για επέκταση του λιμένα Κω ώστε να ενισχυθεί η κρουαζιέρα σε συνδυασμό με  επέκταση της Μαρίνας και την από κοινού δημιουργία δικτύου τουριστικών λιμανιών με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Τέλος αναλύθηκε η ανάγκη να απεμπλακεί η μαρίνα από το ΤΑΙΠΕΔ και να αναζητηθεί εναλλακτικό μοντέλο χρηματοδότησης είτε με τραπεζικό δανεισμό είτε με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)

Κλείνοντας την συζήτηση τόσο ο κ Γλυνός όσο και ο κ Κυρίτσης συμφώνησαν στην ανάγκη αγαστής και αποδοτικής συνεργασίας μεταξύ δήμου και Περιφέρειας ως προϋπόθεση για την πρόοδο των νησιών μας.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν,  ο κ Μανώλης Γλυνός αφού προέβη σε εκτενή αναφορά όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν δεσμεύτηκε ότι ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην επίλυση τους.

Παράλληλα δήλωσε τα εξής: ” Οι δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού που προσφέρει η μαρίνα της Κω σε συνδυασμό με τη δημιουργία «δικτύου τουριστικών λιμένων» στα γειτονικά νησιά, είναι πολύ μεγάλες.             Αντίστοιχα ο ιατρικός τουρισμός πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης με άξονα την Κω, την πατρίδα του «πατέρα της ιατρικής», Ιπποκράτη.

Η Κως μπορεί και πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού και αυτό πρέπει να αποτελέσει το στοιχείο της ξεχωριστής ονομαστικής της ταυτότητας (brand destination name).

Όλα αυτά είναι εφικτά αν η Περιφέρεια συμβάλει στη δημουργία Τοπικών Οργανισμών Διοίκησης Προορισμού (Destination Management Organization) σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, τα τοπικά επιχειρηματικά επιμελητήρια και φορείς.

Περιφέρεια και Δήμοι, με πνεύμα συνεργασίας και συνέργιας χωρίς ανταγωνισμούς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νησιών μας.

Επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο, αξιοποιώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αναπτύσσοντας τον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με την τυποποίηση των προϊόντων.

Με εντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο σε Περιφέρεια τεσσάρων εποχών και να πάψουμε να είμαστε Περιφέρεια Χειμέριας Νάρκης.

Μπορούμε να το πετύχουμε με τα κατάλληλα στελέχη, συνδυάζοντας εντατική δουλειά, πίστη και όραμα.

 

 

Από το γραφείο τύπου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου