Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του 15μελούς Σχολικού Συμβουλίου του Βενετοκλείου Λυκείου Ρόδου

Σαν δεκαπενταμελές συμβούλιο του Βενετοκλείου Λυκείου Ρόδου θα θέλαμε να εκφράσουμε την άποψη μας πάνω στο ζήτημα της χθεσινής κατάληψης. Η ιδέα της κατάληψης δεν προήλθε από κανέναν εκπαιδευτικό φορέα, αλλά από ορισμένα άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεωρήθηκε σωστό να γίνει διαμαρτυρία δήθεν για το Μακεδονικό ζήτημα , χωρίς να ενημερωθεί ούτε ο διευθυντής του σχολείου, ούτε εμείς, το δεκαπενταμελές. Αντιθέτως , αποτέλεσε γεγονός εκμετάλλευσης η απουσία μας στην πενθήμερη εκδρομή της τρίτης Λυκείου, με αποτέλεσμα να κλείσει το σχολείο (όχι μόνο το Λύκειο αλλά και το Γυμνάσιο) και να εμποδιστεί η ομαλή λειτουργία του. Μάλιστα , όχι απλά δεν επετράπη στους υπόλοιπους συμμαθητές μας να κάνουν μάθημα, αλλά και εξευτελίστηκε το σχολείο στην τοπική κοινωνία με τα απαράδεκτα πανό και τα συνθήματα μίσους , ενώ δόθηκε το δικαίωμα σε κάποιους να αμαυρώσουν την εικόνα του σχολείου.

Θέλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ότι η θέση του δεκαπενταμελούς συμβουλίου είναι ομόφωνα κατά της χθεσινής κατάληψης, καθώς το σχολείο δεν έχει καθήκον να λύσει τα εθνικά ζητήματα, όπως το Μακεδονικό. Ωστόσο , έστω ότι πράγματι υπήρχε η επιθυμία απο όλους να λάβει θέση το σχολείο πάνω στο ζήτημα. Τότε, ο σωστός τρόπος να γινόταν η διαμαρτυρία θα ήταν να ζητηθεί άδεια από τον διευθυντή και από εμάς.

Βέβαια, το δεκαπενταμελές και γενικότερα η μαθητική κοινότητα του σχολείου, έχουμε το καθήκον να βοηθάμε ώστε να λειτουργεί με βέλτιστο τρόπο το σχολείο . Επιπλέον , είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε τον ρόλο του σχολείου στην παροχή ανθρωπιστικής παιδείας , ήθους και σωστών αξιών στους μαθητές. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι αδύνατο να γίνει με καταλήψεις στις οποίες ακούγονται συνθήματα ρατσιστικά και γίνονται στην πραγματικότητα μόνο και μόνο για να χαθούν διδακτικές ώρες. Το σχολείο μας πρέπει να παραμένει ανοιχτό και προσβάσιμο σε κάθε μαθητή, διότι αυτό είναι προς όφελος της κοινωνίας μας στο σύνολο της.

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Βενετοκλείου Λυκείου Ρόδου.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου