Τοπικές Ειδήσεις

Αθώος ακόμη ένας κατηγορούμενος που έκανε χρήση τερματικού mypos

Aθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επιχειρηματίας της Ρόδου, που δραστηριοποιείται στους Πεύκους, ο οποίος έκανε χρήση τερματικού ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες myPOS.
Κατηγορήθηκε συγκεκριμένα για παράβαση του άρθρου πρώτου §§ 4, 10β’ και 14 της από 18-7-2015 Πράξης
Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’/84/18-7-2015), που κυρώθηκε με το άρθρο 4 του Ν. 4350/2015, κατ’ εξακολούθηση, και ειδικότερα ως υπαίτιος του ό,τι, στους Πεύκους Λίνδου κατά το χρονικό διάστημα από 24-6-2015 έως 27-5-2016, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, προέβη σε μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, ενώ αυτό απαγορεύεται, με την κατάρτιση συμβάσεων αποδοχής συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, η εκκαθάριση των οποίων πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού του εμπόρου, ο οποίος τηρείται εκτός Ελλάδος σε φορέα παροχής υπηρεσιών πληρωμών.
Συγκεκριμένα, ως ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης, πραγματοποίησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα 115 συναλλαγές με πελάτες της συνολικής χρηματικής αξίας 5,564,80 ευρώ με την χρήση μίας τερματικής συσκευής αποδοχής πληρωμών “myPOS”, η οποία ήταν συνδεδεμένη σε τραπεζικό λογαριασμό της στην Τράπεζα SATABANK PLC στην Μάλτα, όπου και πιστώνονταν το ανωτέρω αντίτιμο των συναλλαγών.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου