Ειδήσεις

Επιστολή για τις κατασκευές στον αιγιαλό και από τον ΣΕΤΕ

Μετά την ΠΟΞ και ο ΣΕΤΕ -για δεύτερη φορά- με επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς θέτει το θέμα της  νομιμοποίησης κατασκευών στον αιγιαλό και της σχετικής διαδικασίας, καθώς η παράταση αναστολής κατεδαφίσεων που έχει δοθεί από την κυβέρνηση, εκπνέει στο τέλος Οκτωβρίου.

Ως γνωστόν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν κατασκευάσει, εδώ και πολλά έτη, εγκαταστάσεις στον έμπροσθεν αυτών χώρο του αιγιαλού. Εγκαταστάσεις που σε πολλές περιπτώσεις έγιναν για αντικειμενικούς λόγους, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διάβρωση του εδάφους, είναι καλαίσθητες και προσαρμοσμένες στην γεωμορφία της ακτογραμμής. Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για προσωρινή αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης των εγκαταστάσεων αυτών, η οποία ελήφθη ενόψει της νομοθέτησης μιας διάταξης που θα έδινε οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ήταν ένα πολύ θετικό βήμα. Ωστόσο η διάταξη που θα προέβλεπε την ακριβή διαδικασία και τους όρους και προϋποθέσεις νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων ακόμα δεν έχει νομοθετηθεί, παρά το γεγονός πως σχετικό σχέδιο ρύθμισης περιλαμβανόταν σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού που τέθηκε σε διαβούλευση τον Απρίλιο του 2021.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή προς τους Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Σκρέκα, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που κοινοποιείται στους Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας, Βασίλη Κικίλια, υπουργό Τουρισμού, Απόστολο Βεσυρόπουλο, υφυπουργό Οικονομικών και Νίκο Ταγαρά, υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει ως εξής:

“Θέμα: Σχετικά με την από 10.03.2021 επιστολή ΣΕΤΕ που αφορά σε χωροταξικά θέματα σε συνέχεια της αναστολής κατεδάφισης αυθαιρέτων

Κύριοι Υπουργοί,

Σας προωθούμε εκ νέου την από 10.3.2021 επιστολή μας, η οποία αφορά σε αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και αιγιαλού, η κατεδάφιση των οποίων έχει ανασταλεί με νόμο έως 31.10.2021.

Δεδομένου ότι έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη και είμαστε μόλις ένα μήνα πριν τη λήξη της αναστολής, παρακαλούμε να εξετάσετε τους τρόπους και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου από την 1η Νοεμβρίου να τηρηθεί η νομιμότητα, να προστατευθεί το περιβάλλον, να αποτραπεί η αδικαιολόγητη απομείωση της αξίας πολλών τουριστικών επιχειρήσεων στην χώρα, αλλά και να αποφευχθούν κοινωνικοί αυτοματισμοί”.

Δείτε περισσότερα στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου