Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Θεοδόση Νικηταρά με αντιπροσωπεία μαθητών

Αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου Ιπποκρατείου Λυκείου και του ΕΠΑΛ επισκέφτηκε σήμερα τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, στο πλαίσιο κινητοποίησής τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές ενημέρωσαν το Δήμαρχο Κω και τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Μάνο Μήτρου, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση, για τα αιτήματά τους, που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία για τον έλεγχο των συνεπειών της πανδημίας αλλά και σε εκπαιδευτικά ζητήματα.

Μείωση του αριθμού μαθητών στην τάξη, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών αλλά και θέματα της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όπως έλλειψη καθηγητών και αλλαγές στην ύλη, απασχόλησαν την συνάντηση.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς εξέφρασε την προσωπική στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των μαθητών αλλά και την υποστήριξη του Δήμου στη νέα γενιά μέσα από πολλαπλές δράσεις.

Ενημέρωσε τους μαθητές για το σχέδιο βελτίωσης υποδομών στις σχολικές μονάδες, που έχει εκπονήσει ο Δήμος και ξεπερνά το 1.300.000 €, ενώ μίλησε για την ανάγκη προγράμματος ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων που θα αντιμετωπίζουν τις αυξημένες ανάγκες στην πόλη και σε κοινότητες της Κω.

Παράλληλα τόνισε ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για την στήριξη του δύσκολου έργου των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, ειδικά σε αυτή την περίοδο που επιβαρύνονται από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα σχολεία λόγω της πανδημίας.

 

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου