Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, δύο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 23 και 27 ετών, που διαμένουν στην άτυπη δομή φιλοξενίας μεταναστών στα παλαιά Σφαγεία, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο το βράδυ στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, για διάπραξη κλοπών.
Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις κλοπών.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», οι κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 30 ημερών χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα μετέβαιναν συστηματικά σε περιοχές της νότιας Ρόδου όπου διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα.
Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες περιλαμβάνουν αφαίρεση χρημάτων, κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και ταξιδιωτικών εγγράφων, συνολικής εκτιμώμενης αξίας πάνω από 28.500 ευρώ.
Οι δράστες, προσέγγιζαν βίλες οι οποίες ανήκαν είτε σε παρακείμενα ξενοδοχεία είτε σε ιδιώτες και εισερχόμενοι από ανασφάλιστες θύρες ή διαρρηγνύοντάς τες, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους σημαντικά χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές ενόσω οι ένοικοι κοιμόντουσαν!
Βραδινές ώρες της 26ς Σεπτεμβρίου 2020 διεπράχθη κλοπή σε βίλα στην οποία διέμενε μια αλλοδαπή, στο Πλημμύρι.
Οι δράστες επιχείρησαν το ίδιο βράδυ να ανοίξουν την πόρτα βίλας που ανήκει στο ξενοδοχείο Magic Life στην ίδια παραλία. Εγιναν όμως αντιληπτοί από τον φύλακα του ξενοδοχείου ο οποίος τους καταδίωξε προς την παραλία χωρίς να καταφέρει να τους ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια αστυνομικοί του ΑΤ Νότιας Ρόδου σε συνεργασία με τον διευθυντή του ξενοδοχείου βρήκαν σταθμευμένο αυτοκίνητο μάρκας PEUGEOT 208 χρώματος λευκού, το οποίο δεν δικαιολογούσε την παρουσία του στο σημείο, καθότι η περιοχή τυγχάνει από τις πλέον απομονωμένες του νησιού.
Μάρτυρας περιέγραψε με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά του ενός εκ των δύο δραστών και οι αστυνομικοί κατέληξαν στην ταυτότητά τους και στην εξιχνίαση 10 κλοπών.
Προέκυψε συγκεκριμένα ότι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι διέμεναν στον άτυπο καταυλισμό μεταναστών στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων, ενοικίαζαν κατά τακτά διαστήματα αυτοκίνητα από το ίδιο γραφείο ενοικιάσεων το οποίο έχει εφοδιασμένα αυτοκίνητα με συσκευές γεωεντοπισμού που κατέγραψαν τις κινήσεις των κατηγορούμενων.
Στάθμευαν τα αυτοκίνητα αρκετά μακριά από τις βίλες που «χτυπούσαν» τις οποίες προσέγγιζαν πεζοί από αφύλακτα σημεία, συνήθως από την παραλία και λαμβάνοντας προφυλάξεις για να μη γίνουν αντιληπτοί.
Ακολούθως, αρχικά εξαντλούσαν τις πιθανότητες να βρούν ξεκλείδωτες θύρες και σε αρνητική περίπτωση χρησιμοποιούσαν διαρρηκτικά εργαλεία για να εισέλθουν στις οικίες. Αφαιρούσαν κάρτες τραπέζης, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης και άλλα έγγραφα.
Σημειώνεται ότι κατόπιν επικοινωνίας με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Ρόδου, προέκυψε αποτύπωμα του πρώτου σε διαμέρισμα επί της οδού Αριστομένους στον Αγιο Παντελεήμονα Αττικής, όπου διεπράχθη ληστεία στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Χθες απολογούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται ενώ ο ένας υποστήριξε ότι ενοικίαζε το αυτοκίνητο για να μεταβαίνει στο νοσοκομείο.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Νικηφόρος Παπανικόλας και Ειρήνη Φιλίππου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ