Αναβάλλεται λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που μαστίζει τον πλανήτη, η επίσκεψη των τριών πρωθυπουργών της Ευρώπης στην Αθήνα.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε και η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν αναμενόταν να επισκεφθούν την Αθήνα για τη νέα φωταγώγηση της Ακρόπολης, ωστόσο οι έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία αλλά και κάποιες υποχρεώσεις των τριών αξιωματούχων ανέβαλαν αυτό το ταξίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη χώρα μας και τα ηχηρά μηνύματα που έστειλε, ιδίως στην Τουρκία, η επίσκεψη των Κουρτς, Ρούτε και Φρέντερικσεν θα είχε ιδιαίτερα βαρύτητα. Πόσω μάλλον όταν αυτό θα γινόταν μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, καθώς οι τρείς χώρες έχουν συναντίληψη με την Ελλάδα σε κάποια σημεία των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ενώ στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθεί και η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ