Ρεπορτάζ

Aλ. Kολιάδης: Με συντονισμό των φορέων η προβολή του νησιού μας

Την πεποίθηση ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα μπορέσει να προχωρήσει με την παράλληλη αρωγή της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, εξέφρασε σε δηλώσεις του χτες ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού (και πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ & του ΠΡΟΤΟΥΡ) κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.
«Είναι αλήθεια ότι είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να ολοκληρώσουμε κάποιες διαδικασίες έως τον μήνα Απρίλιο αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις. Υπάρχει διοικητικό συμβούλιο κι ένα Καταστατικό και αναμένουμε την επιχορήγηση (η οποία έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου) των 665.000 ευρώ την οποία θα αξιοποιήσουμε για να πληρωθούν οι προμηθευτές και κάποιες άλλες υποχρεώσεις προς υπαλλήλους. Από εκεί κι έπειτα θα προχωρήσουμε σε έναν σχεδιασμό για την προβολή του νησιού, της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού για την επόμενη χρονιά. Η λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ θα είναι παράλληλη με την Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου που έχει και την ευθύνη του σχεδιασμού. Εμείς έχουμε τον μηχανισμό ώστε από κοινού να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ήταν μια πραγματικά δύσκολη χρονιά αφού η φετινή τουριστική σεζόν δεν είχε καμιά σχέση με το 2019 ή άλλες προηγούμενες σεζόν. Ο κόσμος υποφέρει και αυτό είναι γνωστό. Στόχος μας είναι το 2021 να είναι καλύτερη χρονιά από το 2019 (όχι σε σχέση με φέτος). Αυτό θέλει καλή προετοιμασία, διαφήμιση, προβολή, σωστό σχεδιασμό με όλους τους φορείς από κοινού.
Όλοι συμφωνούμε πλέον ότι είναι μεγάλη ανάγκη να λειτουργήσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ και να βάλει τη Ρόδο ξανά στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού, καθώς πιστεύω ότι στα τελευταία χρόνια απέχουμε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεν εργαστήκαμε όσο έπρεπε στα τελευταία χρόνια για την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου».
Η ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ
Επιπλέον, ο κ. Κολιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών –με την ιδιότητα και του προέδρου των Ξεναγών στην περιοχή μας.
«Η φετινή χρονιά ήταν τραγικά δύσκολη. Ο κλάδος μας είναι από τους πλέον αδικημένους από όλη αυτή την κρίση με την πανδημία του κορωνοϊού από την άποψη ότι δεν υπήρχε καθόλου εργασία. Δεν υπήρξαν πολλές οργανωμένες εκδρομές. Είμαστε 100 ξεναγοί και είναι ζήτημα αν κατάφεραν να εργαστούν οι 15-20 και περιοδικά –όχι σε καθημερινή βάση. Είναι τεράστιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος διότι έχουμε μπροστά μας έναν χειμώνα που θα είναι πάρα πολύ δύσκολος. Αν δεν μας βοηθήσει η κυβέρνηση θα δεινοπαθήσουμε. Η προσπάθεια που γίνεται μέσω της Ομοσπονδίας μας είναι να μπούμε στην διαδικασία ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε κι εμείς το επίδομα όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι –διότι μέχρι σήμερα δεν το έχουμε λάβει. Μας είπαν πως θα το λάβουμε τον επόμενο μήνα και είμαστε στην αναμονή. Στις εκλογές που θα γίνουν στο Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου σύντομα (αφού ολοκληρώθηκε η θητεία μας) δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος. Θέλω να εκλεγεί νέα διοίκηση για να παλέψουμε όλοι μαζί για τα αιτήματά μας.
Όσον αφορά την Σχολή Ξεναγών, θα ξεκινήσει σύντομα αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Είναι πάρα πολύ σημαντική η λειτουργία της για την Ρόδο καθώς μετά από πάρα πολλά χρόνια, γίνεται αυτό πραγματικότητα και αποδεικνύεται πόσο μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στον τουριστικό κλάδο και στον προορισμό. Πρέπει να υπάρξουν νέοι ξεναγοί σε γλώσσες που υπήρξαν ελλείψεις (όπως π.χ. Ρωσικά, Πολωνικά, Σλοβένικα, Τσέχικα κ.λπ.) κι έτσι να παρέχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • πανος    10.10.2020 23:15

    Για ποια προβολή του νησιού μιλάτε; για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και χώροι που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης; πάρκο Θέρμαι εγκαταλελειμμένο. Ναυτικός Όμιλος Ρόδου και το παλιό πάρκο που υπήρχε εκεί. Τα παλιά Σφαγεία. Το κτίριο επί της Αυστραλίας. Το κτίριο του παλιού νοσοκομείου. το πρώην ΙΚΑ. Η καλύτερη διαφήμιση είναι ο τουρίστας που θα βγάλει φωτογραφίες και θα μας διαφημίσει στον τόπο του και στους φίλους του .όλα τα άλλα Είναι πεταμένα λεφτά. Μην κουράζεστε για τις διαφημιστικές καμπάνιες του νησιου μας .η εικόνα μιλάει από μόνη της. Με μικρές παρεμβάσεις και με πολύ λίγα χρήματα μπορεί να γίνουν πολύ ωραία πράγματα σε αυτό το νησί.

Σχολιασμός άρθρου