Ειδήσεις

“Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενότητα”-Γράφει ο Κωνσταντίνος Γλεντής

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Είναι δεδομένο ότι σε λίγους μήνες έχουμε μπροστά μας εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές ταυτόχρονα, ενώ δεν είναι μακριά και οι βουλευτικές εκλογές (οι οποίες – ανάλογα με τις διαθέσεις του κ. Τσίπρα – είναι πολύ πιθανό να γίνουν μαζί με τις άλλες).

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη σε τροχιά νίκης με αυτοδυναμία, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς και το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης εκλογικής επικράτησης.

Η Ν.Δ. θα είναι η ισχυρή κυβέρνηση που όλοι θέλουμε την επόμενη μέρα και θα κληθεί να εφαρμόσει τάχιστα και αποτελεσματικά το σχέδιό της για την ανασυγκρότηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.


Συνοδοιπόροι σε αυτή τη διαδρομή θα είναι εκ των πραγμάτων και οι τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι στο βαθμό που αντιλαμβάνονται την προοπτική της πολιτικής της Ν.Δ. καθώς και το πλάνο της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, θα συμβάλλουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στην εθνική προσπάθεια.

Τι καλύτερο λοιπόν για τις τοπικές κοινωνίες να έχουν ηγέτες οι οποίοι θα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τη νέα διακυβέρνηση της χώρας; Συνεργάτες ικανοί, που θα βοηθήσουν με αυτό τον τρόπο να αρθούν τα εμπόδια γρηγορότερα, όπως επίσης θα συμβάλουν δραστικά στην εφαρμογή του προγράμματος της κεντρικής εξουσίας, μέσα από μια διαδικασία αμοιβαίου οφέλους για το συμφέρον της χώρας μας πρωτίστως, αλλά οπωσδήποτε και των δικών τους Περιφερειών και Δήμων.

Για τούτους τους λόγους είναι απαραίτητο να επιλεγούν και να στηριχθούν άτομα με τέτοια χαρακτηριστικά, κάτι το οποίο στην περιοχή μας έχει ήδη γίνει.

Είναι λοιπόν πραγματικά κρίμα στο όνομα προσωπικών φιλοδοξιών και περιπτωσιολογικής μικροπολιτικής, να δίνεται χώρος στην εσωστρέφεια και τις ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Η υποχώρηση του “εγώ” και η ενδυνάμωση του “εμείς” είναι κάτι απλά αυτονόητο. Για όσους όμως δεν το κατανοούν στην παρούσα κρίσιμη χρονική συγκυρία, θα πρέπει να τονιστεί ότι πέρα από τα τοπικά και προσωπικά θέματα,οφείλουν όλοι να γίνουν κοινωνοί της κοινής, συλλογικής στρατηγικής για την αναμόρφωση της χώρας, η οποία είναι τόσο σημαντική ετούτη τη στιγμή, ώστε να μας καλεί να παραμερίσουμε διαφωνίες και να κάμψουμε διαφορές, σε τοπικό και προσωπικό επίπεδο, στο όνομα της ιστορικής ευκαιρίας που απλώνεται ενώπιόν μας σε εθνικό επίπεδο.

Και αυτό είναι κάτι που όλοι από το κόμμα μας οφείλουν να αντιληφθούν άμεσα.

Κωνσταντίνος Γλεντής
Ταμίας ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου