Ειδήσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις μετρήσεις σακχάρου

Είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη διάγνωση

Αρκετοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ρόδου και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για δωρεάν μετρήσεις σακχάρου (διαβήτη) στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος πρόληψης από τη συγκεκριμένη νόσο.
Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίστηκε χθες να γίνουν μετρήσεις σακχάρου και σε άλλες δημοτικές ενότητες του νησιού.
«Στο κάλεσμαά μας ανταποκρίθηκαν αρκετοί πολίτες. Λόγω της μεγάλης ζήτησης αποφασίσαμε να γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και στο Παραδείσι, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου», δήλωσε η αντιδήμαρχος κ. Άννα Ζωάννου.
Την ευθύνη για τις μετρήσεις σακχάρου στο Δημαρχείο χθες είχε η ιατρός μικροβιολόγος κ. Ελευθερία Μοσχούς.
«Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σε ό,τι αφορά στις μετρήσεις σακχάρου. Υλοποιήσαμε απόφαση η οποία ελήφθη από τη δημοτική αρχή. Είχαμε και τη συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων», δήλωσε η κ. Ελευθερία Μοσχούς.
Σε ερώτηση σχετικά με τη σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η κ. Μοσχούς δήλωσε:
«Είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη διάγνωση. Μπορεί η νόσος να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αν εντοπιστεί γρήγορα. Δεν υπάρχει ίαση αλλά μπορεί ο ασθενής να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής».
Στους πολίτες που εντοπίστηκαν με το σάκχαρο σε υψηλά επίπεδα, έγιναν συστάσεις για την πραγματοποίηση περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων.
Πάντως οι περισσότεροι δεν ήταν ενημερωμένοι και έτσι έσπευσαν να εξεταστούν ενώ είχαν φάει.
«Δεν ήταν ενημερωμένοι σωστά οι πολίτες και ήρθαν να κάνουν μέτρηση σακχάρου ενώ είχαν πάρει πρωινό. Φυσιολογικό θεωρείται  το σάκχαρο που δεν ξεπερνά τα 100 με 110 mg/dL. Αν η τιμή ξεπερνά τα 140 mg/dL σε άτομα που δεν έχουν λάβει τροφή για οκτώ ώρες τότε ομιλούμε για σάκχαρο», εξήγησε η κ. Ελευθερία Μοσχούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου