Ειδήσεις

9η σε μεγάλα έργα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 6 έργα- Μέσα το Φράγμα Γαδουρά

Δημοσιεύτηκε από το ypodomes.com ο 8ος ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει περίπου τα 100 μεγαλύτερα έργα. Τώρα θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μία ακτινογραφία  του καταλόγου και να δούμε ανά Περιφέρεια τι έργα γίνονται.

Ποιες Περιφέρειες είναι οι κερδισμένες των μεγάλων έργων και ποιες όχι; Που συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον που όχι; Αν απομονώσουμε τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας που λόγω συγκέντρωσης της πλειοψηφίας του πληθυσμού της χώρας ενδιαφέρον έχει να δούμε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη επικράτεια.

«Νικήτρια» στα μεγάλα έργα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 23 έργα σε εξέλιξη. Δεύτερη έρχεται η Περιφέρεια Αττικής με 20 έργα ενώ στην τρίτη έρχεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 16 έργα συνεχίζοντας να εκπλήσει με την δυναμική της.

Στη συνέχεια, στην 4η θέση έχουμε μόνη την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 9 μεγάλα έργα σε κατασκευή. Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 9 έργα επίσης ενώ στην 6η θέση είναι η Περιφέρεια Κρήτης με 8 έργα. Στην 7η θέση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 7 έργα και στην 8η θέση η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 6 μεγάλα έργα σε κατασκευή, ενώ στην 9η θέση πάλι με 6 έργα σε κατασκευή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την 10η και 11 θέση μοιράζονται δύο Περιφέρειες με 4 έργα. Πρόκειται για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου. Στις τελευταίες θέσεις είναι 2 Νησιωτικές μας Περιφέρειες. Στην 12η θέση είναι η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου με 3 έργα και τελευταία στην 13η θέση είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 1 έργο. Σε γενικές γραμμές κρατάμε το γεγονός πως σε όλες τις Περιφέρειες πραγματοποιούνται πολύ μεγάλα έργα και πως ο αριθμός τους αποτελεί ρεκόρ για τη σύγχρονη Ελλάδα.

9.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-6 μεγάλα έργα
-Φράγμα Γαδουρά Ρόδου (140εκ.ευρώ)
-Αεροδρόμιο Πάρου, αναβάθμιση πεδίου ελιγμών (23,2εκ.ευρώ)
-Ηλεκτρική Διασύνδεση Κυκλάδων με Ηπειρωτικό Σύστημα (4 εργολαβίες-240εκ.ευρώ) απο κοινού με Περιφέρεια Αττικής

Για να δείτε αναλυτικά τη διάταξη με τις περιφέρειες και τα έργα υπό κατασκευή πατήστε ΕΔΩ 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου