Αθλητικά

ΕΠΣΔ: Πακέτο οικονομικής στήριξης των σωματείων

Κάθε δυνατότητα, προκειμένου να βοηθήσουν τα σωματεία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που δημιουργεί το ολοένα πιο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον του τοπικού ποδοσφαίρου, είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης, όπως διαμήνυσαν στους εκπροσώπους των συλλόγων στο περιθώριο της χθεσινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Κορακόνερου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Διακοφώτης, καθώς και ο επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Χρυσόστομος Ψέλλας, παρουσίασαν ένα κοστολογημένο πακέτο μέτρων στήριξης ύψους 40.000 ευρώ, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στο ποσό που υπό κανονικές συνθήκες θα λάμβανε η διοργανώτρια από την ΕΠΟ.
Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, τα σωματεία της Α’ κατηγορίας θα έχουν το δικαίωμα να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους δωρεάν (π.χ. παράβολα για την έκδοση δελτίων), μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 400 ευρώ. Επιπλέον, για τις άτυχες ομάδες της περσινής σεζόν, οι οποίες υποχρεώθηκαν να κάνουν ταξίδι, προβλέπεται συμπληρωματική έμμεση επιχορήγηση ύψους 200 ευρώ.
Για τις ομάδες της Β’ κατηγορίας τα αντίστοιχα ποσά διαμορφώνονται στα 300 και στα 100 ευρώ, ενώ με 200 ευρώ θα βοηθηθούν, με την ως άνω περιγραφόμενη διαδικασία, τα σωματεία της Γ’ τοπικής κατηγορίας.
Μία επιπρόσθετη ανάσα θα πάρουν τα σωματεία από την απαλλαγή τους από την υποχρέωση να καταβάλλουν παράβολα συμμετοχής στις διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Χρήματα δεν θα εισπράξει η Ένωση ούτε από τους προπονητές, για την έκδοση καρτών εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
Τέλος, τα σωματεία δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν παράβολο για την έκδοση δελτίου πρώτης εγγραφής, με την προϋπόθεση πως θα είναι επταετούς διάρκειας (είναι το ανώτατο όριο, βάσει του «τιμοκαταλόγου» της ΕΠΟ, κοστίζει 15 ευρώ).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου