Ειδήσεις

Δυσαρέσκεια της ΚΕΔΕ σχετικά με την τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα των Δήμων

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου για την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα των δήμων, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος.

Η ΚΕΔΕ, υπογραμμίζει, «ασφαλώς και συμφωνεί πως οι Δήμοι δεν πρέπει να δημιουργούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους και παράλληλα είναι θετική στη θεσμοθέτηση μηχανισμών που θα αποτρέπουν τη δημιουργία τους».

Όμως, «είναι απαραίτητη η συνεργασία κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης, όχι μόνον για να μην δημιουργούν οι Δήμοι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις αλλά για να υπάρξει μια ουσιαστική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, προς όφελος όλων μας», τονίζει.

Η τροπολογία δεν λαμβάνει υπόψη τις ακραίες συνθήκες

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση, σημειώνει, «θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη τροπολογία για άλλες εποχές και οικονομικές ισορροπίες, όχι όμως για τις ακραίες συνθήκες τις οποίες καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, «γνωρίζοντας όλοι ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη και το επόμενο διάστημα, για την αυτοδιοίκηση και για την οικονομία της χώρας μας γενικότερα, προτεραιότητα μας πρέπει να είναι πως θα διασφαλίσουμε ότι οι Δήμοι της χώρας δεν θα καταρρεύσουν, δεν θα εμφανίσουν το 2021 δημοσιονομικό έλλειμμα εκατομμυρίων ευρώ, όπως προβλέπει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πως θα καταφέρουν να ανταποκριθούν με συνέπεια κι ευθύνη στις ανάγκες των πολιτών και θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΕΣΠΑ και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη κι απασχόληση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου