Ρεπορτάζ

Διάκριση μαθητών του 3ου Λυκείου Ρόδου σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διαστημικής Ρομποτικής

Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διαστημικής Ρομποτικής Cansats in Europe εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τη Ρόδο κατακτήσαμε το «Highest Technical Achievement Award», το Βραβείο για την επίτευξη της Kαλύτερης Τεχνικής Επίδοσης από όλους τους διαγωνιζόμενους.
Στον διαγωνισμό που έγινε 20-24 Ιουνίου 2022 στην Μπολόνια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και πήραν μέρος 25 ομάδες από ισάριθμες χώρες είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το project μας για την μελέτη πρόληψης πυρκαγιών και να διακριθούμε!
Η ομάδα μας, η FireSat, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια προσπάθεια πολλών μηνών και ατέλειωτων ωρών προετοιμασίας, φέρνοντας διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα με την κατάκτηση της 1ης θέσης τον Απρίλιο όσο και με τη βράβευση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό με την υψηλότερη διάκριση που έχει κατακτήσει ελληνική αποστολή από το 2014.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν στη συμμετοχή μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, τους χορηγούς μας: Τ.Ε.Ε. Τμ. Δωδεκανήσου, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τις εταιρείες Πληροφορικής Performance Technologies ΑΕ και COMTECH Ατσικνούδας Γ.-Τσαβαρής Μ., τον επιπυραγό της πυροσβεστικής κ. Μενεμενλή Δημήτρη, και ιδιαίτερα τους συνοδούς καθηγητές της αποστολής στην Ιταλία κ. Σάββα Βασίλειο και κ. Χαντζιάρα Θεώνη καθώς και τους γονείς μας!
Το ταξίδι για εμάς δεν τελειώνει εδώ. Η επιτυχία αυτή είναι το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα – ομαδικά και ατομικά – αλλά και κίνητρο για άλλα παιδιά να πετύχουν παρόμοιους με εμάς στόχους.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ!
Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ρόδου και μέλη της ομάδας FireSat:
Παπαθεοδωράκη Ηλιάνα,
Σκανδαλίδη Κατερίνα,
Σταματάκη Ναταλία,
Σταματιάδης Ιωάννης,
Φραράκη Παρασκευή,
Φώτης Μελέτης,
Χατζηδάκη Ευαγγελία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου