Αθλητικά

Κύπελλο Ελλάδας: Το τελικό σχέδιο της διοργάνωσης

Μετά την δευτεριάτικη συνεδρίαση της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ και του Δ.Σ. της Super League 1 με θέμα τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της νέας σεζόν, προέκυψε το σχέδιο του Κυπέλλου, το οποίο προήλθε από τον συγκερασμό προτάσεων των δύο πλευρών.
Το νέο πλάνο πάνω στο οποίο βασίζεται ο θεσμός του Κυπέλλου την νέα ποδοσφαιρική χρονιά κινείται πάνω σε τρεις άξονες, όπως να προσφέρει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο με πιο δυνατά και ποιοτικά παιχνίδια, επίσης οι ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρώπη να έχουν λιγότερα παιχνίδια εντός συνόρων με σκοπό να είναι πιο ανταγωνιστικές στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους προς όφελος των σωματείων αλλά και της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA από την μεγαλύτερη συγκέντρωση βαθμών και τέλος την μεγαλύτερη εξασφάλιση εσόδων για την διοργανώτρια αρχή.
1. Super league1: 14 Ομάδες
2. Super league2: 12 Ομάδες
3. Football League: 14 Ομάδες
1η φάση
α) Συμμετέχουν υποχρεωτικά και οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ
β) Από τις 53 ΕΠΣ εξαιρούνται οι 6 ΕΠΣ ( ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Λασιθίου, Ημαθίας, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής και Δωδεκανήσου ΄΄ Διαγόρας΄΄), των οποίων οι κυπελλούχοι ήταν ομάδες της Γ’ Εθνικής οι οποίες προβιβάστηκαν στην F.L. και θα συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος με τις ομάδες της F.L.. Σύνολο ομάδων 47.
Δημιουργία 6 ζωνών με γεωγραφικά κριτήρια. Οι 47 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ μετά από κλήρωση συγκροτούν 23 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 23 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι μονοί. Η 47η ομάδα που παρέμεινε στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη φάση άνευ αγώνα. Από την 1η φάση προκρίνονται 23 νικήτριες ομάδες και μια άνευ αγώνα. Σύνολο ομάδων 24 και σύνολο αγώνων 23.
2η φάση
Συμμετέχουν οι 23 ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η φάση και η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα . Σύνολο 24 ομάδες. Δημιουργούνται 4 γεωγραφικές ζώνες αποτελούμενες από 6 ομάδες. Μετά από κλήρωση συγκροτούν 12 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 12 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι μονοί. Σύνολο αγώνων 12.
3η φάση
Συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 2ης φάσης και οι 14 ομάδες της F.L. (μεταξύ αυτών ο ΓΑΣ Ιάλυσος και ο Διαγόρας, όπως είχε αποκαλύψει η «δσπορ» που θα μπουν στο Κύπελλο από την 3η φάση) . Σύνολο 26 ομάδες. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις ομάδες (14) της F.L. και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 12 ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η φάση. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 13 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 13 νικήτριες ομάδες. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (2ο γκρουπ).
Παρατήρηση: Οι δυο (2) ομάδες της FL που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ τους με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη. Σύνολο αγώνων 13.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου