Τοπικές Ειδήσεις

Η κατανομή των εδρών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

27 έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο κατανέμονται υπέρ της παρατάξεως «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» που συγκέντρωσε το 53,61% των ψήφων σύμφωνα με την κατανομή του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στην παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Γλυνό αναλογούν 17 έδρες, στην «Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Ντουνιαδάκη 3 έδρες, στην παράταξη «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο δύο έδρες και στην «Ελληνική Αυγή για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Αττιτή δύο έδρες.
Συνολικά κατανέμονται ειδικότερα 20 έδρες στην Ρόδο, 6 στην Κω, 5 στην Κάλυμνο, 4 στην Σύρο, από 3 σε Νάξο και Σαντορίνη, από 2 σε Πάρο, Μύκονο και Μήλο και από 1 σε Κάρπαθο, Κέα, Ανδρο και Τήνο.
Με αναγωγή των εδρών ανά νησί σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα στην παράταξη του κ. Χατζημάρκου αναλογούν 9 έδρες στην Ρόδο, 4 στην Κω, από 2 σε Κάλυμνο, Σύρο και Νάξο, 1 στην Σαντορίνη, 1 στην Πάρο, 1 στην Μύκονο, 1 στην Μήλο, 1 στην Κάρπαθο, 1 στην Κεα, 1 στην Άνδρο και 1 στην Τήνο.
Στην παράταξη του κ. Γλυνού αναλογούν 8 έδρες στην Ρόδο, 2 στην Κω, 1 στην Κάλυμνο, 2 στην Σύρο, 1 στην Νάξο, 1 στην Σαντορίνη, 1 στην Μύκονο και 1 στην Μήλο.
Στην παράταξη του κ. Ντουνιαδάκη αναλογούν 1 έδρα στην Ρόδο, 1 στην Σαντορίνη και 1 στην Πάρο.
Στην παράταξη του κ. Κόκκινου 1 έδρα στην Ρόδο και 1 έδρα στην Κάλυμνο.
Στην παράταξη του κ. Αττική ομοίως με του κ. Κόκκινου 1 έδρα στην Ρόδο και 1 έδρα στην Κάλυμνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου