Τοπικές Ειδήσεις

1.691 μαθητές από τα Δωδ/νησα θα πάρουν μέρος στις Πανελλήνιες

Συνολικά 1.408 μαθητές των Γενικών Λυκείων και 283 μαθητές των ΕΠΑΛ από τα Δωδεκάνησα θα ζήσουν την αγωνία των πανελληνίων εξετάσεων. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουνίου για τους εξεταζόμενους των ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τους εξεταζόμενους των ΓΕΛ.
Σε όλα τα νησιά θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα εκτός του Αγαθονησίου. Ο υποψήφιος από το Αγαθονήσι θα μεταβεί στη Λέρο για να λάβει μέρος στις εξετάσεις. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου είναι καθ’ όλα έτοιμη για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων και όπως κάθε φορά, αναμένεται οι υποψήφιοι από την περιοχή μας να σημειώσουν μεγάλες επιδόσεις. «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων. Όλα είναι οργανωμένα και θέλω να ευχηθώ στους υποψήφιους και στις οικογένειές τους καλή επιτυχία. Θα πρέπει να αποφεύγουν το άγχος και να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα ήρεμοι, με καθαρό μυαλό δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό», δήλωσε στην «δ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Το φετινό πρόγραμμα δεν επεφύλαξε εκπλήξεις και, ως είθισται, οι υποψήφιοι ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Ο κ. Παπαδομαρκάκης εφιστά την προσοχή των υποψηφίων και των γονιών τους να μην φέρουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μηδενιστεί το γραπτό τους ακόμη και εάν η συσκευή είναι κλειστή!
Αναλυτικά οι υποψήφιοι ανά σχολείο της Δωδεκανήσου έχουν ως εξής:

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου