Ειδήσεις

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και στο πράσινο

Το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει», επιχειρεί να εφαρμόσει ο Δήμος Ρόδου προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του νησιού μας.

Με αφορμή την έναρξη της σεζόν και την ανάγκη για περισσότερη καθαριότητα και ευπρεπισμό των χώρων πρασίνου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Εκτός από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Περδίκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας κ. Νίκος Ρόδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πρασίνου κ. Ηλίας Μπούκλας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ομιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Περδίκης ανακοίνωσε πως ανέλαβε πλέον και την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρασίνου. «Ο κ. Μπούκλας θα συνεχίσει να είναι εντεταλμένος αλλά την εποπτεία στον τομέα θα την έχω εγώ», δήλωσε ο κ. Περδίκης.
Ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ακόμη πως άμεσα θα ξεκινήσει εκστρατεία για την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου. Για το λόγο αυτό η πόλη χωρίστηκε σε έξι τομείς τους οποίους θα καθαρίσουν οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου σε συνεργασία με τους ιδιώτες που συνεργάζονται με το δήμο. Επισημαίνεται πως και στον τομέα του Πρασίνου ο Δήμος έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία. Το κόστος για το έργο που θα γίνει, θα ανέλθει στο ποσό των 70.000 ευρώ.

«Οι εκλογές μπορεί να τελείωσαν αλλά είμαστε ακόμη επιφορτισμένοι να δουλέψουμε σκληρά μέχρι την αλλαγή της σκυτάλης την 1η Σεπτεμβρίου. Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στους τομείς Καθαριότητας και Πρασίνου από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά. Βλέπουμε πως υπάρχει μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων. Τέθηκε σε λειτουργία και το νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ και προμηθευθήκαμε και νέο μηχάνημα», δήλωσε ο κ. Περδίκης και πρόσθεσε πως αποτελεί πρόβλημα η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Πρασίνου.

«Η υπηρεσία Πρασίνου είναι υποστελεχωμένη. Το νησί μας διαθέτει όμως πολλά πάρκα τα οποία είναι γεμάτα με δέντρα που απαιτούν φροντίδα σε καθημερινή βάση. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να πάρουμε υπό την ευθύνη μας τον τομέα Πρασίνου. Θέλουμε να δουλέψουμε προκειμένου να το φέρουμε σε καλό επίπεδο. Έτσι θα βελτιωθεί και η εικόνα του νησιού μας», δήλωσε ο κ. Περδίκης και πρόσθεσε πως στην προσπάθεια ευπρεπισμού των χώρων πρασίνου θα λάβει μέρος και η ιδιωτική εταιρεία με την οποία ο Δήμος Ρόδου έχει συνάψει σύμβαση.

«Εκπονήθηκε μελέτη και αποφασίσαμε να χωρίσουμε την πόλη της Ρόδου σε τομείς που χρειάζονται άμεση παρέμβαση. Ζητήσαμε από την εταιρεία που συνεργαζόμαστε επίσπευση των εργασιών ώστε μέχρι τις 20 Ιουνίου να βελτιωθεί η εικόνα των χώρων πρασίνου», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης.
Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Περδίκη οι παρεμβάσεις θα γίνουν στους εξής τομείς που μοιράστηκαν οι Διευθύνσεις Πρασίνου και Καθαριότητας:

1ος Τομέας
Περιλαμβάνει την περιοχή από την οδό Κοδριγκτώνος έως την παραλία. Τον τομέα θα καθαρίσει η Διεύθυνση Καθαριότητας σε 20 ημέρες.

2ος τομέας
Περιλαμβάνει την περιοχή από την οδό Κοδριγκτώνος μέχρι της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και φθάνει μέχρι τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Τον καθαρισμό θα αναλάβει η Διεύθυνση Πρασίνου.

3ος Τομέας
Ο τρίτος τομέας περιλαμβάνει τα πάρκα «Ήχος και Φως», Δημοκρατίας, Αγίου Φραγκίσκου και Φιλελλήνων και τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, Στέλιου Κωτιάδη, Αισχύνης και την ΕΟ Ρόδου-Λίνδου. Την ευθύνη ευπρεπισμού των χώρων πρασίνου θα έχει η Διεύθυνση Πρασίνου με τους ιδιώτες.

4ος Τομέας
Περιλαμβάνει την Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου, τις οδούς Κοδριγκτώνος, Γρηγορίου Ε. και Κωνσταντινουπόλεως. Θα επιληφθεί του καθαρισμού των χώρων πρασίνου η Διεύθυνση Καθαριότητας με το εποχικό προσωπικό.

5ος Τομέας
Περιλαμβάνει την περιοχή Ροδίνι από την ΕΟ Ρόδου-Λίνδου και τις οδούς Κωνσταντινουπόλεως και Ευρώπης. Θα αναλάβει τον καθαρισμό των χώρων πρασίνου η Διεύθυνση Καθαριότητας σε συνεργασία με ιδιώτες.
6ος Τομέας
Περιλαμβάνει την περιοχή της Ανάληψης και συγκεκριμένα τις οδούς Στέλιου Κωτιάδη, Παρθενόπης, Πτολεμαίων και Παπαδιαμάντη.

Θα αναλάβει τον ευπρεπισμό των χώρων πρασίνου η Διεύθυνση Καθαριότητας με το μόνιμο προσωπικό της.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας οι έξι αυτοί τομείς είναι σε πρώτη προτεραιότητα. «Μετά το πέρας των εργασιών στην πόλη, τον Ιούλιο, η Διεύθυνση Καθαριότητας με προσωπικό του Δήμου θα επεκταθεί στην Άνω και Κάτω Ηλιούπολη και στους Αγίους Αποστόλους. Η Διεύθυνση Πρασίνου θα αναλάβει την περιοχή Ασγούρου», δήλωσε ο κ. Περδίκης.

«Πιστεύω ότι με την ενοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου υπό την εποπτεία τη δική μου υλοποιηθεί το πρόγραμμα που τους έχει δοθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Έτσι δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε να παραδώσουμε στους πολίτες τα πάρκα, το πράσινο και τα πεζοδρόμια, στην κατάσταση που όλοι επιθυμούμε. Στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες υπάρχει προσωπικό για το πράσινο. Δεν παρουσιάζονται προβλήματα. Αν υπάρξουν ελλείψεις θα διαθέσουμε άτομα από το εποχικό προσωπικό που θα πάρουμε», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης και πρόσθεσε πως θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες στον τομέα πρασίνου που έχει έλλειμμα σε μέσα και προσωπικό.
«Η σύμβαση με τους ιδιώτες είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Πιστεύω πως η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχει σε καλό επίπεδο αρκετά πράγματα», δήλωσε ο κ. Περδίκης.

Για τις παραλίες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας δήλωσε πως έχουν τελειώσει οι δημοπρασίες.
«Σκοπεύουμε να προσλάβουμε επτά ναυαγοσώστες. Η σχετική προκήρυξη έχει σταλεί στο ΑΣΕΠ για έγκριση», δήλωσε ο κ. Περδίκης και πρόσθεσε πως οι σχετικές προκηρύξεις για το εποχικό προσωπικό θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές Ιουνίου.

«Στα μέσα Ιουνίου θα έχουμε το εποχικό προσωπικό σε όλα τα υποκαταστήματα της ΔΕΡΜ ΑΕ», δήλωσε ο κ. Περδίκης.
«Στο πράσινο ο ιδιώτης θα αρχίσει τις παρεμβάσεις μόλις υπογραφεί η σύμβαση που λήγει στο τέλος του έτους», δήλωσε ο κ. Περδίκης.
Ο κ. Περδίκης δήλωσε πως έχουν επιβληθεί πρόστιμα και για την μη εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας. «Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον κανονισμό καθαριότητας», δήλωσε ο κ.Περδίκης.

Θέση αντιδημάρχου

Σε ερώτηση αν επιθυμεί να τοποθετηθεί στη θέση αντιδημάρχου στον ίδιο τομέα από το νέο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο κ. Γιάννης Περδίκης δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να διαπραγματευθεί κάτι τέτοιο.
«Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι πως μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα παραμείνω στις θέσεις ευθύνης που έχω. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του νέου δημάρχου το πως θα κατανείμει τις αρμοδιότητες και ποιά διοικητική δομή θα επιλέξει. Εκείνος θα διαλέξει τους συνεργάτες του. Έχουν εκλεγεί και νέα πρόσωπα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κουβέντα ή να διαπραγματευθώ για όποια θέση ή καρέκλα. Αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Αν μου ζητηθεί θα βοηθήσω και το νέο δήμαρχο», δήλωσε ο κ. Περδίκης.
Σε ερώτηση αν επιθυμεί να τοποθετηθεί στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών ο κ. Περδίκης δήλωσε :
«Δεν θέλω να σας απαντήσω για το θέμα αυτό».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου