ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αξιολόγηση: Έως τις 6 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Δημόσιο – Τρία στάδια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΗΜΟΣΙΟ

Στις 6 Μαΐου ανα­μέ­νε­ται να ενερ­γο­ποι­ή­σει η κυβέρ­νηση την ηλε­κτρο­νική πλατ­φόρμα για την αξιο­λό­γηση των δημο­σίων υπη­ρε­σιών από τους πολίτες.

Η πρω­το­βου­λία των υπουρ­γείων Εσω­τε­ρι­κών και Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης εισάγει έναν μηχα­νι­σμό αξιο­λό­γη­σης του Δημο­σίου από τους πολίτες, ανα­φο­ρικά με τις υπη­ρε­σίες αλλά και το προ­σω­πικό τους.

Τρία τα στάδια της αξιο­λό­γη­σης

«Τρία στάδια: το πρώτο είναι εντός των δημο­σίων υπη­ρε­σιών, εννοώ το σύστημα μεταξύ προϊ­στα­μέ­νων και υπαλ­λή­λων. Αυτό για πρώτη φορά από το 2023 έχει αλλάξει, έχουμε στο­χο­θε­σία, έχουμε ανά­πτυξη δεξιο­τή­των. Ο στόχος εδώ είναι η αύξηση της παρα­γω­γι­κό­τη­τας, η εξυ­πη­ρέ­τηση του πολίτη και η άνθηση της οικο­νο­μίας», είπε στο MEGA η Βιβή Χαρα­λα­μπο­γιάννη, υφυ­πουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών.

«Δεύτερο βήμα, ερω­τη­μα­το­λό­γιο. Στις 6 Μαΐου, μαζί με τον πρω­θυ­πουργό, θα ανα­κοι­νώ­σουμε την πλατ­φόρμα. Οι εγγε­γραμ­μέ­νοι στο Εθνικό Μητρώο Επι­κοι­νω­νιών θα λάβουν ένα ερω­τη­μα­το­λό­γιο στο email τους. (…) Μιλάμε για περίπου 50 ερω­τή­σεις, η πλειο­νό­τητα είναι πολ­λα­πλών επι­λο­γών. Δεν αξιο­λο­γούμε δημο­σί­ους υπαλ­λή­λους στο ερω­τη­μα­το­λό­γιο. Το ερω­τη­μα­το­λό­γιο θα τρέχει με μία περιο­δι­κό­τητα δύο φορές τον χρόνο. Αυτή η σφυγ­μο­μέ­τρηση, θα μαζεύ­ουμε τα δεδο­μένα, θα τα ανα­κοι­νώ­νουμε».

Αξιο­λό­γηση στον γκισέ

«Το τρίτο, μέσα στον Οκτώβρη θα έχουμε εκκί­νηση σε τρεις πιλο­τι­κούς φορείς και μετά σε όλο το Δημόσιο, έχω πάει στο γκισέ έχω ζητήσει από το ΚΕΠ να μου εκδώσει μια βεβαί­ωση, εκεί θα δίνει ο υπάλ­λη­λος που εξυ­πη­ρε­τεί ένα QR code και εκεί μπορεί ο συγκε­κρι­μέ­νος πολίτης για τη συγκε­κρι­μένη συναλ­λαγή, άρα είναι ταυ­το­ποι­η­μένο, να μπορεί να κάνει την αξιο­λό­γησή του», συμπλη­ρώ­νει.

«Οι ερω­τή­σεις θα σχε­τί­ζο­νται με την ταχύ­τητα, με την ευγέ­νεια, με την εξυ­πη­ρέ­τηση και με τον επαγ­γελ­μα­τι­σμό», λέει η υφυ­πουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών.

Για το ΑΣΕΠ

«Οι αιτή­σεις για τον δεύτερο πανελ­λή­νιο γραπτό δια­γω­νι­σμό του ΑΣΕΠ ξεκί­νη­σαν χθες και τελειώ­νουν στις 14 Μαΐου. Οι συγκε­κρι­μέ­νες ημε­ρο­μη­νίες για τις εξε­τά­σεις θα ανα­κοι­νω­θούν αμέσως μετά το κλεί­σιμο των αιτή­σεων στις 14 Μαΐου. Υπο­λο­γί­ζουμε ότι αυτό θα γίνει στις αρχές του καλο­και­ριού».

Πηγή: in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.